0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Nava scoala "CONSTANTA" va reprezenta Fortele Navale Romane la exercitiul international "RESCUER MEDCEUR 2005"
ce se va desfasura in Georgia la Batumi si Tbilisi

            In perioada 6-27 septembrie a.c., forte si mijloace din cadrul Ministerului Apararii Nationale vor participa la exercitiul international "RESCUER MEDCEUR 2005" , care se va desfasura in Georgia, la Tbilisi si Batumi.
            Scopul exercitiului este de antrenare a unei Forte de interventie multinationale de raspuns pentru situatii de criza. Scenariul prevede exersarea unor actiuni cu caracter umanitar, avand ca principale obiective salvarea populatiei civile si acordarea asistentei medicale in zone calamitate.
            La exercitiu participa militari din 15 tari: Albania, Armenia, Bulgaria, Estonia, Fosta Republica Yugoslava a Macedoniei, Georgia, Moldova, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, S.U.A. si Ucraina.
            Detasamentul romanesc are in compunere nava scoala "Constanta", studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", medici militari, studenti ai Institutului Medico-Militar, din Bucuresti, scafandri de lupta, precum si doua elicoptere de evacuare medicala.
            Pe timpul desfasurarii "RESCUER MEDCEUR 2005" se vor face prezentari de tehnica medicala si de proceduri noi de acordare a primului ajutor in caz de calamitati si dezastre.
            Populatia din Batumi va avea ocazia sa viziteze nava "Constanta", pe timpul stationarii in acest port. De asemenea, participantii romani la exercitiu vor vizita, la randul lor, Academia Navala a Georgiei si vor fi primiti de autoritatile locale.
            Nava "Constanta" este destinata logisticii multiple a activitatilor de lupta si supravegherii navale antisubmarin si antiaeriene. Pe nava se pot ambarca elicoptere si isi desfasoara instructia studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran".
            In anii 1991 si 1994 "Constanta" a efectuat marsuri de instructie in Marea Mediterana, iar in 2001 si 2003 studentii militari, aflati in perioada de practica, au participat la proiectul cultural «ODISSEA», desfasurat in porturi la Marea Mediterana. Proiectul a fost initiat de Institutul International al Teatrului Mediteranean, din Franta, impreuna cu Teatrul Bulandra, din Bucuresti.
            Studentii Institutului Medico-Militar au participat pentru prima data la un exercitiu international din seria "RESCUER MEDCEUR" in anul 2004, la editia care a avut loc in Lituania.

1  2  3  4


Ultima actualizare: 05 Septembrie 2005