CCIIM
- Prezentare
- Baza materiala
- Membri
- Proiecte de cercetare
- Cercuri stiintifice
- Resurse informationale si diseminare
- Regulamentul CCIIM
- Structura CCIIM
- Strategia cercetarii CCIIM
- Proceduri interne de cercetare
- Planul anual de cercetare al FIM
- Proiecte PSCD aprobate
- Model cerere afiliere
- Anunturi
- Contact CCIIM
Departamentul de Sisteme Electromecanice Navale
Laboratoare
- Laborator Hidraulica. Destinat intelegerii principalelor elemente ale ationarilor hidraulice si pentru instalarea, punerea in functiune si mentenanta sistemelor hidraulice.
- Motoare cu ardere interna. Destinat studiului fenomenelor si proceselor care au loc din motoarele cu ardere interna.
- Tehnologia intretinerii si repararii motoarelor cu ardere interna. Destinat formarii competentelor pentru mentenanta masinilor si instalatiilor navale.
- Termotehnica.Laboratorul este destinat identificarii si interpretarii corecte a fenomenelor si marimilor ce caracterizeaza sistemele termice.
-
Laborator "Reverse Engineering". Destinat intelegerii si proiectarii sistemelor electromecanice navale.
-
Laborator Multidisciplinar. Dedicat in totalitate orelor de informatica si orelor care contin o componenta specifica de informatica, asigurand astfel posibilitatea sustinerii unor ore moderne, asistate de calculator.
- Instalatii frigorifice navale. Destinat studiului instalatiilor frigorifice speciale pentru containerele frigorifice.
-
Ingineria materialelor. Destinat aprofundarii studiului materialelor si tehnologiilor de fabricatie in industria navala.
- Laborator cu motoare in functiune
Departamentul Inginerie Electrica si Electronica Navala
- Laborator interdisciplinar de inginerie electrica, electronica si automatizari este destinat realizarii lucrarilor de laborator in inginerie electrica, electronica si automatizari. Are in dotare:
- - patru posturi instructie studenti de la NI - fiecare post contine: P.C., workstation, placa prototip pentru controlere si procesare, kit studenti, placa achizitie, soft (labview, multisim, driver kit studenti);
- - patru posturi cu automate programabile Siemens - fiecare post contine: laptop cu TIA Portal, PLC-uri cu module analogice, digitale, HMI, conectare in retea si de alimentare, simulator sisteme automate navale.
- Laborator echipamente electrice de navigatie si comunicatii navale este destinat instruirii studentilor in lucru real cu echipamente de navigatie si comunicatii aflate pe puntea de comanda. Are in dotare: radar de navigatie banda X JRC JMA 5310-6; G.P.S. - Compass JRC JLR-10T; Sonda ultrason JRC JPE-582; AisMcMurdo M2; E.C.S. - Electronic ChartSystem SIMRAD CS66-8CH; Loch Doppler - JRC JLN-205; Facsimil meteo - JRC JAX-9A MPX31151; Consola GMDSS Sailer GMDSS A3 250W TX/Sat-C; Inmarsat mini C-GMDSS; Sistem NERA F77; NovtexReceiver NCR-333, NAV-7; Radiotelefon VHF.DSC.
- Laborator de bazele electrotehnicii este destinat efectuarii de lucrari referitoare la cunoasterea principalelor legi ale fenomenelor electromagnetice precum si a lucrului cu circuitele electrice.
- Laborator de masurari electrice este destinat cunoasterii principalelor aparate si metode de masurare utilizate in cazul circuitelor si retelelor electrice.
- Laborator de dispozitive si circuite electronice oferastudentilorposibilitati de instruire practica pentru lucrul cu principalele dipozitive si circuite electronice utilizate pe o nava.
- Laborator de radare de navigatie este destinat pregatirii teoretice in domeniul utilizarii radarului in navigatie, dezvoltarii si perfectionarii deprinderilor de lucru cu radarul, interpretarii imaginilor radar, executiei manevrelor de evitare si a celor de comunicare in cadrul echipei de lucru pe comanda de navigatie. Contine doua radare Selesmaranticoliziune, radare cu aplicatii militare.
- Laborator de comunicatii maritime - contine un post de instructor, patru posturi operator, doua console GMDSS, echipament INMARSAT A, echipament INMARSAT B, echipament INMARSAT C, tranceiver HF. Simuleaza toate canalele de comunicatie maritime: sistemele COSPAR-SARSAT, SART, NAVTEX, INMARSAT.
- Laborator de hidrolocatie oferastudentilor posibilitatea de instruire practica in lucru cu echipamente de hidrolocatii si comunicatii subacvatice. Contine: statie de hidrolocatie, statie de comunicatie sub apa.
- Laborator de masini electrice este destinat cunoasterii si incercarilor transformatoarelor electrice, masinilor electrice de curent continuu si alternativ.
- Laborator de masini electrice speciale, destinat cunoasterii servomotoarelor electrice, selsinelor, transformatoarelor rotative, motoarelor pas cu pas utilizate la bordul navelor.
- Laborator de instalatii electrice de bord, destinat pentru cunoastereainstalatiilor electrice intalnite la bordul navelor: instalatia de demagnetizare, instalatii de actionare a carmei in curent continuu si alternativ, instalatii de avertizare incendiu.
Departamentul Tactica si Armament Naval
Laboratoare
-
Laborator de sistem integrat de comunicatii maritime.
Destinat instruirii studentilor de la specializarea NHEN precum si personalului din Fortele Navale Romane. Contine un post de instructor cu VCT si laptop, 6 posturi operator cu VCT si laptop, software COSYMA, sistem integrat de comunicatii maritime APCOS 4000, anutiator public si videoproiector.
Contact: Cpt. S.L.univ.dr.ing. Cristea Ovidiu
Email: ovidiu.cristeaanmb.ro
-
Laborator de sisteme de comunicatii militare - Harris.
Destinat instruirii studentilor de la specializarea NHEN precum si personalului din Fortele Navale Romane, in comunicatii militare cu statii Harris. Contine un post de instructor, 6 posturi de cursanti, 2 laptopuri rigidizate conectate la doua statii Harris - 7800H si 7800M, Radio Traffic Room, Software didactic Harris si software de programare statii Harris.
Contact: Cpt. S.L.univ.dr.ing. Cristea Ovidiu
Email: ovidiu.cristeaanmb.ro
-
Laborator de robotica si transmisiuni de date.
Pregateste studentii pentru realizarea de sisteme automatizate comandate de la distanta. Contine: platforme de dezvoltare de la Arduino si Raspberry Pi, SDR, antene, senzori, efectori, generatoare de semnale, surse de alimentare, multimetre, osciloscoape, statii de lipit, mini strung, bormasina verticala si truse de scule electronist. Software: LabView Academic Site License.
Contact: Cpt. S.L.univ.dr.ing. Cristea Ovidiu
Email: ovidiu.cristeaanmb.ro
-
Simulator Sting Ray.
Este un simulator produs de firma BAE Systems din Marea Britanie si este destinat instruirii individuale si colective a operatorilor in domeniul lansarilor de torpile STING RAY, personal ce incadreaza CIC-ul de la nave, atat maistri militari cat si ofiteri ASW, iar pe viitor poate fi utilizat si de personalul ce incadreaza elicopterul navalizat, special destinat luptei antisubmarine.
Contact: Cdor. conf.univ.dr.ing. Tarabuta Octavian
Email: octavian.tarabutaanmb.ro
-
Simulatorul LINK 11 cu capabilitati C2.
Este destinat pentru antrenarea operatorilor de la sistemul de comanda si control C-Flex Marasesti (CFMA) dispus la bordul fregatei Marasesti, precum si a operatorilor de la consolele sistemului LINK 11 amplasat la bordul fregatelor tip 22. Sistemul LINK 11 permite efectuarea schimbului de informatii tactice cu alte nave sau cu comandamente de la uscat.
Contact: Cpt.cdor S.L.univ.dr.ing. Clinci Catalin
Email: catalin.clincianmb.ro
-
Simulatorul tactic PROTEUS ASTT.
Este destinat pentru familiarizarea studentilor militari cu procedurile tactice navale, pentru formarea priceperilor si deprinderilor necesare studentilor pentru operarea diverselor sisteme de senzori si armamente de la bordul navelor Fortelor Navale Romane, precum si pentru instruirea si evaluarea individuala a operatorilor sau pentru instruirea si evaluarea colectiva a echipelor de lupta din CIC-ul unei nave de lupta sau, simultan, din CIC-urile a pana la 6 nave de lupta, la standarde NATO, in limbile engleza si romana.
Contact: Cpt.cdor S.L.univ.dr.ing. Clinci Catalin
Email: catalin.clincianmb.ro
-
Laborator de arme sub apa 1.
Este destinat studentilor de la specializarea NHEN. Contine: platforme didactice pentru invatarea principiilor de baza in functionarea torpilelor din dotarea Fortelor Navale Romane.
Contact: S.L.univ.dr.ing. Ichimoaei Gheorge
Email: gheorghe.ichimoaeianmb.ro
-
Laborator de arme sub apa 2.
Este destinat studentilor de la specializarea NHEN. Contine: platforme didactice pentru invatarea principiilor de baza in functionarea minelor, bombelor antisubmarin si sistemelor de dragaj din dotarea Fortelor Navale Romane.
Contact: S.L.univ.dr.ing. Ichimoaei Gheorge
Email: gheorghe.ichimoaeianmb.ro
-
Laborator de armament reactiv.
Este destinat studentilor de la specializarea NHEN. Contine: platforme didactice pentru invatarea principiilor de baza in functionarea armamentului reactiv din dotarea Fortelor Navale Romane.
Contact: Cpt.cdor S.L.univ.dr.ing. Clinci Catalin
Email: catalin.clincianmb.ro
-
Laborator de artilerie si rachete.
Este destinat studentilor de la specializarea NHEN. Contine: platforme didactice pentru invatarea principiilor de baza in functionarea sistemelor artileristice si a rachetelor navale din dotarea Fortelor Navale Romane.
Contact: Cpt.cdor S.L.univ.dr.ing. Clinci Catalin
Email: catalin.clincianmb.ro
-
Laborator de instructia tragerii cu armament de infanterie.
Este destinat studentilor de la sectia militara. Contine: platforme didactice pentru invatarea principiilor de baza in instructia tragerii cu armament de infanterie, 10 tinte mobile automatizate, echipamente CRBN.
Contact: Col. instructor superior Acornicesei Mihai
Email: mihai.acorniceseianmb.ro
Centrul de Cercetare Interdisciplinar in domeniul Ingineriei Marine(CCIIM)
-
Academia Navala "Mircea cel Batran" este institutie de invatamant superior acreditata de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS). La ultima evaluare din noiembrie 2009 institutia a obtinut calificativul maxim, grad de incredere ridicat ... | mai mult
