0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

NABM 2016 Workshopul International asupra materialelor Avansate, Nano- si Biomateriale si Aplicatiile Acestora


site NABM 2016

Academia Navala "Mircea cel Batran" gazduieste, in perioada 21 - 25 septembrie 2016, cea de-a V-a editie a Workshopului International Asupra Materialelor Avansate, Nano- si Biomateriale si Aplicatiile Acestora (I nternational Workshop on Advanced Nano- and Biomaterials and Their Device Applications NABM), precum si cea de-a V-a intalnire romano-franceza pe aceasta tema (French-Romanian Topical Meeting on Nano and Biomaterials) . Manifestarea stiintifica este organizata de Universitatea Politehnica Bucuresti - Centrul de Cercetari pentru Protectia Mediului si Tehnologii Ecologice.

Scopul acestui workshop consta in reunirea cercetatorilor din mediul academic, industrie si institute de cercetare, cu preocupari comune in domeniul materialelor organice fotonice si aplicatiile lor. In cadrul workshopulului, se va analiza stadiul actual al acestui domeniu cu o dezvoltare deosebit de rapida, prezentandu-se, totodata, ultimele realizari ale cercetatorilor de prestigiu din Coreea de Sud, Franta, Italia, Japonia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Romania si S.U.A.


***

Aceasta manifestare stiintifica reprezinta o oportunitate unica pentru discutii multidisciplinare asupra diferitelor probleme din domeniu, pentru analizarea limitarilor intalnite in elaborarea materialelor cu proprietati optice non - liniare, dar si pentru potentialele lor aplicatii, implicand chimisti de sinteze organice si polimeri, fizicieni, ingineri in stiinta materialelor. O astfel de abordare trans - disciplinara este absolut necesara, intrucat tema presupune interactiunea si intrepatrunderea de expertize si de excelente stiintifice in numeroase domenii complementare.

 


Ultima actualizare: 20 Septembrie 2016