0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Academia Navala, reprezentata la prima editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Stiintele Spatiului pentru Juniori


Academia Navala "Mircea cel Batran" a fost reprezentata la prima editie a Olimpiadei Internationale de Astronomie si Stiintele Spatiului pentru Juniori (OIASSJ 2022) prin Lt. cdor. Andrei POCORA, in calitate de membru al juriului - evaluator proba observationala. Olimpiada s-a desfasurat in perioada 31 octombrie-7 noiembrie in judetul Suceava si a fost organizata de Ministerul Educatiei, prin Inspectoratul Scolar Judetean Suceava, Primaria Campulung Moldovenesc, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Colegiul Silvic "Bucovina" Campulung Moldovenesc, Societatea Stiintifica "Cygnus".

Au participat echipe din Thailanda, Columbia, Cehia, Grecia, Nepal, Republica Moldova, Ucraina si Romania, concurentii sustinand doua probe - cea teoretica si cea observationala, structurata, la randul ei, in alte trei subprobe - proba de Planetariu, proba hartii mute si proba de noapte, cu instrumente observationale.

Municipiul Constanta a fost reprezentat si la nivel de concurenti, prin prezenta in lotul national a elevului Cioranu Andrei Patrick, de la Colegiul National "Mircea cel Batran", care a obtinut Medalia de aur.


Ultima actualizare: 08 Noiembrie 2022