0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Festivitatea de absolvire si acordarea primului grad pentru Promotia "Incoronarea de la Alba Iulia - 100"


Cei patru ani de studii universitare de licenta parcursi la Academia Navala "Mircea cel Batran" s-au finalizat astazi, in mod oficial, odata cu festivitatea de absolvire si acordarea primului grad de ofiter si subinspector absolventilor Academiei Navale "Mircea cel Batran" - Promotia "Incoronarea de la Alba Iulia - 100"!

In anul 2022, an in care Academia Navala "Mircea cel Batran" marcheaza "150 de ani de invatamant romanesc de marina", la institutia de invatamant superior care pregateste atat ofiteri pentru Fortele Navale Romane, cat si personal pentru industria maritima, au promovat studiile universitare de licenta 251 de studenti. Dintre acestia, 83 sunt absolventi ai Sectiei Militare, Promotia 2022 "Incoronarea de la Alba Iulia - 100" (dintre care 77 pentru Ministerul Apararii Nationale si 6 pentru Ministerul Afacerilor Interne), iar 168 de absolventi sunt de la Sectia Civila - Promotia 2022.

Tot anul acesta, au finalizat studiile universitare de licenta si 8 studenti de la specializarea Arhitectura navala, care au urmat cursurile la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati. Aceasta este prima promotie de ofiteri ai Fortelor Navale Romane absolventi ai acestui program de studiu dupa reluarea colaborarii, in anul 2018, intre Academia navala "Mircea cel Batran" si Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati.

Festivitatea de absolvire de anul acesta s-a desfasurat in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Navale, Contraamiral Mihai Panait, si a reprezentantilor Statului Major al Apararii si a fost organizata in colaborare cu Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" si Primaria Municipiului Constanta.


Ultima actualizare: 29 Iulie 2022