0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Participarea lotului sportiv al Academiei Navale la competitia internationala de yachting "International Sailing Competition Admiral's Cup for Naval Academies" in Gdynia, Polonia


In perioada 24-27.06.2022, o delegatie a Academiei Navale "Mircea cel Batran" condusa de Cpt. S.L.univ.dr.ing. SERBAN Sergiu a participat la competitia internationala de yachting "International Sailing Competition Admiral's Cup for Naval Academies", competitie organizata in Gdynia, Polonia, de catre "Polish Community" Association, Comitetul Olimpic Polonez, Pomeranian Sailing Association si Academia Navala a Poloniei. La competitie au participat 18 de echipaje profesioniste sau de amatori reprezentand 10 tari precum Austria, Belarus, Republica Ceha, Danemarca, Lituania, Germania, Africa de Sud, Elvetia, Suedia, Ucraina si 5 echipaje reprezentand academiile militare navale din Spania, Polonia, Romania, Bulgaria si Ucraina.

In cele doua zile, cursele de yachting s-au desfasurat pe Marea Baltica, in Golful Gdynia, la bordul velierelor din clasa Yacht 2020, unde studentii romani si-au putut dovedi tehnica si abilitatile de manevrare a ambarcatiunilor cu vele si navigatia cu ajutorul vantului. Lotul Academiei Navale "Mircea cel Batran" a ocupat locul a III-a in clasamentul general, sarbatorind astfel prin rezultate meritorii, Ziua Drapelului National.


Ultima actualizare: 04 Iulie 2022