0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


100 de studenti militari romani si straini se vor pregati timp de aproximativ doua luni la bordul navei-scoala "Mircea"


Nava-scoala "Mircea" va pleca luni, 6 iunie 2022, ora 11.00, din portul militar Constanta, in cel de-al doilea mars international de instructie din acest an, misiune dedicata implinirii, anul acesta, a 150 de ani de invatamant romanesc de marina. La bordul navei se vor afla 92 de studenti din anul II de la Academia Navala "Mircea cel Batran" si opt studenti straini de la academiile navale din Marea Britanie, Polonia, Bulgaria si USA.

Marsul va avea o durata de 54 de zile, timp in care velierul, simbol al Marinei Militare Romane, va acosta in porturile Augusta si Genova (Italia), Valencia (Spania), Valletta (Malta), Alexandria (Egipt).

Pregatirea tinerilor cadeti la bordul navei-scoala "Mircea" are ca scop formarea deprinderilor specifice in profilul profesional al studentilor prin executarea de roluri si atributii specifice la bordul navei, sub indrumarea cadrelor didactice si a instructorilor din Academia Navala "Mircea cel Batran".

Pe langa misiunea de formare a viitorilor ofiteri ai Marinei Militare Romane, velierul isi va asuma si misiunea de reprezentare si de promovare a traditiilor marinaresti ale Fortelor Navale Romane, participand la "Regata Iacobus" in porturile Genova (Italia) si Valencia (Spania).

Ceremonia de plecare a navei va avea loc luni, 6 iunie, incepand cu ora 10.00. Velierul va reveni in portul militar Constanta la data de 30 iulie 2022.

Jurnalistii acreditati, interesati sa asiste la ceremonia de plecare a navei, sunt rugati sa isi anunte prezenta si sa trimita datele de identificare (seria si numarul C.I., nr. auto pentru acces) pana vineri, 3 iunie, ora 15.00, la adresa de e-mail contact@anmb.ro. Accesul in portul militar Constanta va fi permis luni, 6 iunie 2022, intre orele 09.00 - 09.30.


Ultima actualizare: 02 Iunie 2022