0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Academia Navala "Mircea cel Batran", gazda cursului "The Challenges of Securing Maritime Areas for the European Union"


In perioada 24 - 27 mai, Academia Navala "Mircea cel Batran" a gazduit, in calitate de partener al evenimentului, cursul "The Challenges of Securing Maritime Areas for the European Union", organizat de European Security and Defence College (ESDC), in parteneriat cu Colegiul National de Afaceri Interne, Ministerul Afacerilor Interne, Garda de Coasta si Academia Navala a Bulgariei. Deschiderea evenimentului a avut loc in prezenta loctiitorului sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral de flotila Cornel Eugen Cojocaru. Cursul a fost deschis de conferinta dlui Profesor Iulian Chifu, Consilier de stat pentru Politica Externa, Securitate si Afaceri Strategice al Prim Ministrului Romaniei.

Pe parcursul celor 4 zile de curs, lectori invitati din cadrul European Security and Defence College (ESDC), Ministerului Afacerilor Interne, Garzii de Coasta, Fortelor Navale Romane, Comandamentului Fortelor Intrunite, Colegiului National de Afaceri Interne, Academiei Navale "Nikola Vatsarov", alaturi de specialisti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale, au dezbatut probleme legate de provocarile la nivelul Uniunii Europene din domeniul securitatii maritime, intr-o abordare multidimensionala si integrata, la nivel strategic si operational, in mod adaptat contextului actual de securitate la Marea Neagra.

Miercuri, 25 mai, a fost organizat un exercitiu complex pe mare, avand ca obiectiv simularea modului de actiune in cadrul operatiilor specifice de combatere a migratiei pe mare.

Prin organizarea acestui curs, Academia Navala "Mircea cel Batran" urmareste conectarea la realitatile contemporane din domeniul securitatii maritime la Marea Neagra, contribuind alaturi de partenerii sai la eforturile Colegiului European pentru Securitate si Aparare (European Security and Defence College) privind implementarea de module de instruire si pregatire academica in domeniul maritim la nivel UE.


Ultima actualizare: 28 Mai 2022