0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Conferinta internationala a studentilor CADET-NAV, sub semnul celor 150 de ani de Invatamant Romanesc de Marina


Academia Navala "Mircea cel Batran" a organizat in perioada 7 - 9 aprilie 2022 cea de-a 44-a editie a Conferintei Stiintifice Studentesti CADET-NAV. Manifestarea de anul acesta a reunit 380 de studenti romani si straini, militari si civili, care au sustinut 280 de lucrari in cadrul celor sapte sectiuni: "Navigatie si Transport", "Inginerie si Management", "Stiinte Militare si Informatii", "Inginerie electrica", "Armament si Comunicatii", "Inginerie mecanica", "Stiinte fundamentale". Manifestarea a stat sub semnul celor 150 de ani de Invatamant Romanesc de Marina pe care Academia Navala "Mircea cel Batran" ii aniverseaza anul acesta.

Alaturi de studenti de la academiile militare din Romania au mai participat studenti din alte centre universitare din tara, dar si studenti din Republica Moldova, Ucraina, Polonia si Bulgaria.

Reuniti in format fizic la o manifestare stiintifica dedicata exclusiv lor, dupa o perioada de doi ani de interactiune in mediul on-line, studentii au profitat de acest context si in cadrul celor sapte sectiuni au avut loc dezbateri ample, interesante, punand in valoare pregatirea la standarde ridicate de care beneficiaza in institutiile de invatamant superior in care se formeaza ca viitori specialisti. Dezbaterile din cadrul sectiunilor au fost completate de discutiile informale, de vizite la diferite obiective din municipiul Constanta si alte activitati de socializare.

Sambata, 9 aprilie, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai bune lucrari la cele sapte sectiuni. Pe langa premiile I, II si III, la fiecare sectiune s-a acordat si un Premiu Special "150 de ani de Invatamant Romanesc de Marina". Acesta a fost obtinut de studenti de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Academia Fortelor Aeriene "Henry Coanda", Academia Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu", Academia Navala "Mircea cel Batran".


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2022