0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Inceput de cariera pentru o noua promotie de ofiteri de Marina


Academia Navala "Mircea cel Batran" a organizat marti, 22 februarie, festivitatea de absolvire a cursurilor de baza "Folosirea in lupta a tehnicii si armamentului naval si navigatia in siguranta" si "Folosirea in lupta a sistemelor electromecanice navale militare si logistice de consum". Cei 66 de aspiranti din noua promotie de ofiteri au absolvit studiile universitare de licenta la Academia Navala "Mircea cel Batran" in vara anului trecut si au urmat timp de sase luni cursurile postuniversitare pentru preluarea primei functii in cadrul unitatilor din Fortele Navale Romane. Timp de 26 de saptamani, cursurile au avut doua componente, una teoretica si o alta practica, cea din urma avand rolul de a-i familiariza pe tinerii ofiteri cu cerintele si responsabilitatile primelor functii pe care le vor incadra.

Festivitatea de absolvire s-a desfasurat in prezenta sefului Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral Mihai Panait, si a comandantilor de mari unitati, in subordinea carora isi vor desfasura activitatea cei 66 de absolventi ai cursurilor de baza din promotia de anul acesta. In mesajele adresate tinerilor ofiteri, atat seful Statului Major al Fortelor Navale, contraamiral Mihai Panait, cat si comandantul Academiei Navale "Mircea cel Batran", comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, au subliniat importanta constientizarii contextului actual in care isi incep cariera de ofiteri in Fortele Navale Romane absolventii promotiei de aspiranti de anul acesta.

Cursul de baza pentru aspiranti a fost organizat pentru prima data de Academia Navala "Mircea cel Batran" in anul 2021, fiind incadrat in categoria cursurilor postuniversitare. Acesta permite absolventilor studiilor universitare de licenta de la Sectia Militara a Academiei Navale sa dobandeasca primele cunostinte teoretice si practice in calitate de ofiteri in cadrul aceleiasi institutii de invatamant, sub indrumarea profesorilor din academie si a instructorilor specialisti din Fortele Navale Romane.


Ultima actualizare: 24 Februarie 2022