0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Participarea delegatiei Academiei Navale "Mircea cel Batran" la conferinta Grupului de implementare a initiativei europene de schimburi de tineri ofiteri (EMILYO)


In perioada 06.09-09.09.2021, o delegatie a Academiei Navale "Mircea cel Batran" formata din Cpt.Cdor.Conf.univ.dr.ing. Sergiu LUPU, prorector pentru formarea continua si Lt. Laura NEDELCU, specialist implementare program Erasmus+, au participat la cea de-a 51-a Intalnire a Grupului de Implementare din cadrul Initiativei Europene de Schimburi de Tineri Ofiteri. Evenimentul a avut loc in Brusseles, Belgia, si au participat 60 de participanti din peste 7 state europene.

In cadrul intalnirilor planificate, au fost abordate subiecte relevante din cadrul liniilor de dezvoltare LoD11 - International Naval Semester, dar si din cadrul liniilor de dezvoltare LoD9 - Proiecte de comune de cooperare, respectiv LoD14 - Cercetare-dezvoltare, reiterandu-se astfel importanta cooperarii dintre institutiile militare de invatamant din Uniunea Europeana.

Academia Navala a demarat incepand din semestrul 2 al anului universitar 2020-2021 schimbul de studenti militari cu academiile militare partenere, iar in prezent 24 de studenti au fost selectati pentru a participa la mobilitati de studii in Polonia (10), Bulgaria (7), Germania (5) si Italia (1).


Ultima actualizare: 10 septembrie 2021