0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Participarea delegatiei ANMB la Conferinta Internationala de Cercetari avansate si tehnologii de aparare ARTDEF (Bulgaria)


In perioada 29 - 30 iunie, o delegatie a Academiei Navale "Mircea cel Batran" formata din Cpt.Cdor. Sergiu LUPU, loctiitor al comandantului (prorector) pentru formarea continua si Lt. Laura ZBURLEA, ofiter de stat major in biroul Programe si Proiecte Comunitare, au participat la Conferinta Internationala de Cercetari avansate si tehnologii de aparare (ARTDEF), organizata la Academia Navala a Bulgariei "Nikola Vaptsarov". Conferinta este un eveniment anual organizat de Ministerul Apararii Nationale din Bulgaria in colaborare cu Institutul Bulgar de Aparare "Prof. Tsvetan Lazarov", Colegiul National de Aparare "Georgi S. Rakovski", Academia de Medicina Militara, Academia Navala a Bulgariei "Nikola Vaptsarov", Universitatea Nationala Militara "Vasil Levski" si Academia Fortelor Aeriene "Georgi Benkovscki".

Obiectivul principal al conferintei a fost utilizarea eficienta a proiectelor stiintifice pentru a construi si mentine capacitatile de aparare necesare Fortelor Armate din Bulgaria. In plus, in cadrul seminarului au fost discutate aspecte privind optimizarea capacitatilor si resurselor de aparare, precum si elemente pentru consolidarea interactiunii si cooperarii cu organizatiile si institutele stiintifice civile.


Ultima actualizare: 01 Iulie 2021