0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Nava-scoala "Mircea", 82 de ani de la intrarea in serviciul Fortelor Navale Romane


     La 82 de ani de la intrarea in serviciul Fortelor Navale Romane, nava-scoala "Mircea" a fost sarbatorita astazi in cadrul unei activitati desfasurate in prezenta comandantului Academiei Navale "Mircea cel Batran", comandor Alecu Toma, si a loctiitorului ANMB, comandor Gabriel Moise. La eveniment au participat membrii echipajului navei si studentii militari din anul III de la Academia Navala "Mircea cel Batran". In cadrul acestei activitati, a fost punctat rolul pe care nava il are in formarea viitorilor ofiteri de marina si au fost inmanate diplome de multumire unor membri ai echipajului, pentru activitatea desfasurata de acestia in decursul timpului la bordul navei.
     Nava-simbol a invatamantului romanesc de marina, declarata oficial in anul 2019 "Ambasador onorific in serviciul Romaniei", este locul unde timp de peste 8 decenii s-au format zeci de generatii de ofiteri si maistri militari. La bordul batranului velier, an de an cadetii institutiilor de invatamant din Fortele Navale Romane efectueaza un program intens de practica in cadrul unui mars de instructie care are loc in apele teritoriale si internationale.
     Nava-scoala "Mircea" a fost construita in perioada 1938-1939 la Santierul Naval "Blohm und Woss" din Hamburg, Germania, iar la data de 17 mai 1939, nava-scoala a intrat in Portul Constanta.

Ultima actualizare: 18 Mai 2021