0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Vizita Sefului Statului Major al Apararii din Spania


In data de 26.03.2021, Academia Navala "Mircea cel Batran" a gazduit vizita delegatiei Sefului Statului Major al Apararii din regatul Spaniei, Am. Lopez Calderon, insotita de Seful Statului Major al Apararii, Gen.Lt. Daniel Petrescu si de seful Statului Major al Fortelor Navale, CAm Mihai Panait.

Prezentarea ANMB a avut loc in sala Senatului si a cuprins atat aspecte functionale privind organizarea si functionarea ANMB ca institutie de invatamant superior militar, cat si elemente descriptive privind baza materiala si facilitatile de instructie, educatie si cercetare stiintifica dezvoltate in cadrul Academiei Navale. Pe parcursul prezentarii au fost discutate aspecte concrete privind potentialul de cooperare intre academiile navale partenere si au fost identificate activitati viitoare care ar putea facilita diversificarea actiunilor comune in domeniul instruirii cadetilor militari (stagii de ambarcare la bordul navelor scoala, tabere de pregatire marinareasca, exercitii de tactica prin simulare sau schimburi de cadre didactice si studenti in cadrul programului EMILYO).

Dupa momentul prezentarii, delegatia spaniola a efectuat turul bazei materiale a ANMB, vizitand urmatoarele obiective de instruire: simulatorul integrat de navigatie (NETPRO500 puncte si ERS 5000 masini), simulatorul tactic Proteus ASTT, Simulatorul Link 11, laboratorul de robotica, dar si simulatorul STING RAY.


Ultima actualizare: 26 Martie 2021