0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Noi proiecte demarate de Academia Navala "Mircea cel Batran"


Academia Navala "Mircea cel Batran" a demarat trei noi proiecte, doua cu finantare din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman, respectiv "Stagii de practica inovative pentru dobandirea de competente in sectoarele economice cu potential competitiv" si "Sa ne protejam mai bine viitorul! Cybersecurity avansat", si un altul finantat din programul ERASMUS+, "Strategic partnership for supporting Blue Growth by enhancing Maritime Higher Education maritime cooperation framework on marine pollution and environment protection field".

Luni, 16 noiembrie, in cadrul manifestarilor dedicate Zilei Academiei Navale si implinirii a 148 de ani de invatamant romanesc de marina, a avut loc lansarea oficiala a proiectului "Stagii de practica inovative pentru dobandirea de competente in sectoarele economice cu potential competitiv". Beneficiind de o finantare totala 3.906.654,92 lei, proiectul se desfasoara pe o perioada de 24 de luni si are ca obiectiv principal efectuarea de investitii in domeniul educatiei si formarii profesionale. Beneficiari vor fi 241 de studenti de la Academia Navala "Mircea cel Batran". Proiectul urmareste asigurarea unui cadru partenerial functional intre mediul academic, studenti si angajatori si facilitarea insertiei pe piata muncii pentru viitorii absolventi. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Asociatia "Noul Val".

Urmatoarele doua proiecte vor fi lansate in perioada imediat urmatoare. Este vorba despre un al doilea proiect finantat prin Programul Operational Capital Uman, "Sa ne protejam mai bine viitorul! Cybersecurity avansat", care are o valoare totala de 4.740.749,97 lei. In cadrul proiectului vor fi organizate activitati de consiliere a studentilor, cursuri de pregatire in domeniul cybersecurity, stagii de practica la diversi operatori economici, urmarindu-se implementarea la parteneri a unui Centru complex de pregatire in domeniul Cybersecurity, cu valente importante pentru pregatirea viitorilor ofiteri de marina militara sau comerciala.

Proiectul Erasmus+ "Strategic partnership for supporting Blue Growth by enhancing Maritime Higher Education maritime cooperation framework on marine pollution and environment protection field" beneficiaza de o finantare totala in valoare de 151.950 Euro si are ca scop stabilirea unor parteneriate strategice pentru educatie si cercetare in invatamantul universitar. Partenerii Academiei Navale in acest proiect sunt PiriReis University (Turcia), University of Liublijana (Slovenia), French Maritime Academy (Franta) si Lithuanian Maritime Academy (Lituania).


Ultima actualizare: 18 Noiembrie 2020