0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Laboratoare noi, la Academia Navala "Mircea cel Batran"


Academia Navala "Mircea cel Batran" are, incepand de miercuri, 11 noiembrie, 3 laboratoare noi la Facultatea de Navigatie si Management Naval si 2 la Facultatea de Inginerie Marina. Este vorba despre laboratoarele Manevra navei, Bazele logisticii, Tehnica transportului maritim, Echipamente electrice si Simulatorul de comunicatii navale HARRIS, care au fost inaugurate cu prilejul marcarii Zilelor Academiei Navale si a implinirii a 148 de ani de invatamant romanesc de marina militara.

Asa cum a mentionat comandantul (rectorul) Academiei Navale, comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma, laboratoarele au fost proiectate pentru a raspunde atat cerintelor procesului de instruire a studentilor la cele mai inalte standarde, cat si cercetarii stiintifice

Un aspect important este faptul ca laboratoarele au fost proiectate si realizate cu resurse proprii ale academiei, cel de conducere si manevra a navei fiind chiar o conceptie exclusiv a institutiei de invatamant superior.

Desi traversam o perioada marcata de restrictii in ceea ce priveste interactiunea directa cu semenii nostri, Academia Navala continua procesul de modernizare a bazei materiale, precum si proiectele care sunt in derulare, toate activitatile desfasurandu-se cu respectarea normelor de siguranta sanitara. "Ne dorim foarte mult ca la revenirea studentilor nostri la cursuri in campusul universitar, sa ii putem intampina cu laboratoare noi, dotate la standarde superioare, care sa ii bucure si sa ii motiveze totodata in procesul lor de invatare si de cercetare. Academia Navala "Mircea cel Batran" are studenti foarte buni, care se pregatesc temeinic si care prin dedicarea lor ne dau intotdeauna incredere in viitor", a spus comandatul (rectorul) comandor conf. univ. dr. ing. Alecu Toma.


Ultima actualizare: 13 Noiembrie 2020