0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


A AVUT LOC CEA DE-A VI-A EDITIE A "CONFERINTEI INTERNATIONALE SEA-CONF"


Academia Navala "Mircea cel Batran" a gazduit, la sfarsitul saptamanii trecute, cea de-a VI-a editie a "Conferintei Internationale SEA-CONF 2020". In premiera, de aceasta data, schimbul de idei si dezbaterile s-au desfasurat in mediul online, context in care platforma proprie a Academiei Navale "Mircea cel Batran" s-a dovedit a fi una performanta si s-a ridicat la nivelul cerintelor internationale in domeniul comunicarii virtuale.

Si editia de anul acesta a Conferintei Internationale SEA-CONF a fost structurata pe patru sectiuni: "Inginerie electrica, automatizare si informatica", "Stiinte fundamentale, militare, lingvistice si sociale", "Inginerie mecanica" si "Transport si management". S-au inscris participanti din diferite tari, printre care amintim Bulgaria, Turcia, Croatia, Ucraina, alaturi de cei din Romania care au sustinut 150 de lucrari.

Conferinta SEA-CONF reprezinta o initiativa ambitioasa pentru comunitatea academica si stiintifica maritima la nivel regional si international, care duce mai departe un demers stiintific mai vechi al institutiei, Nav-Mar-Edu. An de an, manifestarea reuneste participanti din diverse domenii de interes din invatamantul de marina, din tara si din strainatate. Evenimentul reprezinta o oportunitate atat pentru organizatori, cat si pentru participanti de a fi la curent cu cele mai noi informatii in domeniile de cercetare.

Desi s-a desfasurat in mediul online, conferinta de anul acesta a adus din nou in atentie subiecte de interes pentru comunitatea academica si stiintifica din domeniul maritim, lansand o serie de dezbateri si punand bazele unor viitoare proiecte de cercetare comune. Lucrarile inscrise si sustinute in cadrul conferintei vor fi publicate in "Buletinul stiintific al Academiei Navale".


Ultima actualizare: 26 Mai 2020