0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Provocarile la nivelul Uniunii Europene in domeniul securitatii maritime, dezbatute la Academia Navala "Mircea cel Batran"


Academia Navala "Mircea cel Batran" gazduieste in perioada 21 - 24 mai cursul "The Challenges of Securing Maritime Areas for the European Union", organizat de European Security and Defence College (ESDC), in parteneriat cu Colegiului National de Afaceri Interne si Ministerul Afacerilor Interne.

Timp de patru zile, lectori invitati din cadrul European Security and Defence College (ESDC), EU Military Staff, Ministerul Afacerilor Interne, Garda de Coasta, Fortele Navale Romane si Colegiul National de Afaceri Interne, alaturi de specialisti si reprezentanti ai autoritatilor publice si Academiei Navale "Mircea cel Batran", vor dezbate probleme legate de provocarile la nivelul Uniunii Europene din domeniul securitatii maritime, intr-o abordare multidimensionala si integrata, la nivel strategic si operational. Joi, 23.05.2019, in cadrul cursului va fi organizat un exercitiu pe mare, avand ca obiectiv simularea modului de actiune in cadrul operatiilor specifice de combatere a migratiei pe mare. La acest curs vor participa 40 de cursanti, din tara si strainatate, care au avut parte de o pregatire initiala in cadrul unui modul de instruire online.

Prin organizarea acestui curs, Academia Navala "Mircea cel Batran" se alatura demersurilor European Security and Defence College privind implementarea de module de instruire si pregatire academica in domeniul maritim la nivel UE.



Ultima actualizare: 21 Mai 2019