0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


NAVA-SCOALA "MIRCEA",
MARS ANIVERSAR LA IMPLINIREA A 80 DE ANI


Nava-Scoala "Mircea", cel mai longeviv ambasador al Romaniei pe marile si oceanele lumii, va pleca duminica, 5 mai, in traditionalul mars international de instructie. Anul acesta, marsul va avea o insemnatate aparte. Velierul, simbol al invatamantului romanesc de marina, va implini in luna mai 80 de ani de cand a intrat in serviciul Marinei Militare Romane. Pentru a marca acest moment istoric, nava va ajunge in Hamburg, portul unde a fost construita, iar la intoarcerea in portul Constanta va urma traseul efectuat in urma cu opt decenii.

Nava-Scoala "Mircea" va traversa pe parcursul celor trei luni de mars Marea Neagra, Marea Marmara, Marea Egee, Marea Mediterana, Oceanul Atlantic si Marea Nordului, cu escale in porturile Siracusa (Italia), Barcelona (Spania), Almeria (Spania), Cadiz (Spania), Brest (Franta), Rouen (Franta), Haga (Olanda), Hamburg (Germania), Southampton (Marea Britanie), Lisabona (Portugalia), Valleta (Malta) si Istanbul (Turcia).

Echipajul navei va fi format din 179 de membri, dintre care 57 de studenti de anul II ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", 32 de elevi din anul I de la Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu", carora li se alatura si 14 cadeti straini de la academiile navale din Albania, Bulgaria, China, Franta, Polonia, Portugalia, Turcia si Ucraina.

Velierul va acosta in portul Almeria (Spania), in perioada 25 - 26 mai, pentru ca membrii echipajului sa isi poata exercita dreptul la vot, in contextul alegerilor pentru Parlamentul European.

Nava-Scoala "Mircea" se va intoarce acasa miercuri, 7 august, dupa trei luni de pregatire a viitorilor marinari militari romani si straini.


*****

Jurnalistii interesati sa participe la ceremonia de plecare a navei sunt rugati sa isi anunte prezenta pana vineri, 3 mai, ora 14,00, la nr. de telefon 0744-362895 sau pe mail, la contact@anmb.ro. Ei vor fi asteptati duminica, 5 mai, intre orele 9,15 - 9,30, la intrarea in Portul Militar Constanta.


Ultima actualizare: 03 Mai 2019