0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"


Promovarea Academiei Navale "Mircea cel Batran" in judetul Vrancea


Studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" au participat, in perioada 18 - 21 februarie, la cea mai ampla campanie de promovare a profesiei militare desfasurata de Fortele Navale Romane in judetul Vrancea.
           Marinari ai navelor militare maritime si fluviale, scafandri de lupta, infanteristi marinii, precum si elevi si studenti militari de la Constanta au adus mai aproape marea si Dunarea de elevii vranceni.
           Machete de nave si de faruri, instrumente de navigatie, elemente si accesorii ale echipamentelor de scufundare si ale puscasilor marini, precum si alte materiale marinaresti au fost prezentate elevilor din Focsani, Adjud, Panciu, Marasesti si din comuna Paunesti.
           Elevii vranceni au purtat un amplu dialog cu marinarii militari despre cariera acestora si au primit invitatia de a urma cursurile institutiilor de invatamant ale Fortelor Navale Romane si mai apoi de a deveni camarazi intr-una dintre unitatile sau dintre navele militare ale Marinei Militare Romane.
           Dupa intalnirile pe care le-au avut cu reprezentantii Fortelor Navale Romane, elevii au reusit sa isi faca o impresie mult mai clara despre ceea ce reprezinta Fortele Navale, precum si despre obligatiile si oportunitatile celor care poarta uniforma militara.
           Reprezentantii Fortelor Navale care au participat la activitatile din judetul Vrancea au depus coroane de flori la Mausoleul de la Marasesti si la Paunesti, la monumentul ridicat in memoria eroilor care au cazut la datorie in Razboiul de Independenta din perioada 1877-1878. Tot la Paunesti ei au participat la ceremonia de decernare a titlului de "Cetatean de Onoare" al comunei acordat contraamiralului de flotila Cornel Rogozan, nascut in aceasta localitate, pentru contributia domniei sale depusa in scopul dezvoltarii activitatilor extra-curriculare ale elevilor din comuna, prin organizarea unor excursii tematice la bordul navelor militare fluviale din Braila, in cadrul programului "Armata - O scoala altfel!".


Ultima actualizare: 25 Februarie 2019