0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

CAMPIONATUL MILITAR DE ORIENTARE


          Lotul reprezentativ al Academiei Navale "Mircea cel Batran" a participat in perioada 18-22 octombrie, la Campionatului Militar de Orientare, etapa finala pe Statul Major al Apararii care s-a desfasurat la Ramnicu Valcea. La competitie au participat la masculin - student sg. maj. Antonesi Nicusor, student cap. Ghioca Viorel, student cap. Avram Ionut, student Bota Danut si la feminin - student plt. Chirita Alexandra, student cap. Bruma Ioana, student Gherhes Irina.
         Chiar daca probele au fost multe si solicitante militarii lotului reprezentativ al Academiei Navale "Mircea cel Batran" au obtinut rezultate impresionante:
- Locul I individual masculin - student plt. Antonesi Nicusor
- Locul I pe echipe la masculin
- Locul II in clasamentul institutiilor militare de invatamant in finala Campionatului Militar de Orientare
- Locul III la Stafeta
- Locul V pe echipe la feminin
         Felicitari!
         In perioada 03-09 septembrie 2013 lotul reprezentativ al Ministerului Apararii Nationale a participat la competitiile organizate de Federatia Romana de Orientare in garnizoana Ramnicu Valcea, in parteneriat cu Primaria municipiului si cu sprijinul Centrului de Instruire pentru Geniu, EOD si Aparare CBRN "Panait Donici".
         Dupa participarea la Campionatul Mondial Militar de Orientare desfasurat in localitatea Esjo din Suedia, militarii nostri au luat startul la intrecerea Balcanica de Orientare in Alergare, cat si la Festivalul International de Orientare si Campionatul National.
         Intrecerea s-a desfasurat pe parcursul a 6 etape de alergare, dintre care 2 etape de sprint desfasurate la Baile Govora si municipiul Ramnicu Valcea, 2 etape de medie distanta ce au avut loc la Malul Alb si Bujoreni si cate o etapa de lunga distanta si stafeta ce au avut ca locatie padurea din apropierea comunei Mihaiesti din judetul Valcea.
         La proba de anduranta si acea de lunga distanta, caporal clasa a III-a Tamas Bogya s-a clasat pe primul loc, devenind astfel, campion balcanic, totodata si campion national.
         La proba de medie distanta ne putem mandri cu plutonierul Paul Brabiescu-Calinescu care a cucerit medalia de bronz la Campinatul National. Trebuie amintita si prestatia foarte buna a caporalului clasa a III-a Ciprian Marian care s-a clasat pe locul 5 la proba de sprint, obtinand puncte valoroase in clasamentul individual international.
         Un rezultat notabil l-a obtinut caporalul clasa a III-a Andreea Hepcal care in aceste 6 zile a participat la ultima etapa de Campionat National Parc-Oras, clasandu-se pe locul 3. De asemenea, in proba de sprint de la balcaniada, sportiva a obtinut medalia de bronz, iar la Campionatul National a cucerit medalia de argint.
         Caporalul clasa a III-a Istvan Sebesteyn a devenit vicecampion national la Campionatul National de Parc- Oras, iar la Campionatul Balcanic de veterani a devenit dublu campion balcanic la probele de sprint si lunga distanta si vicecampion la medie distanta.


Ultima actualizare: 22 Octombrie 2018