0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

DESCHIDEREA ANULUI UNIVERSITAR IN PIATA OVIDIU


          Studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran" vor participa la festivitatea de deschidere a noului an universitar de invatamant, organizata luni, 1 octombrie, la ora 11.00, de Primaria Municipiului Constanta in Piata Ovidiu, impreuna cu colegii lor de la universitatile civile, publice si particulare, din municipiul de la malul marii.
          La Academia Navala "Mircea cel Batran" s-au inscris in primul an de studii 591 studenti, din care 96 de studenti militari. Pentru prima data in ultimii 28 de ani, opt studenti militari vor urma cursurile programului de studii universitare de licenta "Arhitectura navala" la Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati.
          In anul universitar 2018-2019, la Academia Navala "Mircea cel Batran" sunt scolarizati peste 2.000 de studenti, in cadrul a 12 programe de studii de licenta, patru specializari pentru studiile masterale si 10 de programe de formare continua.
          In cei 146 de ani de existenta, Academia Navala "Mircea cel Batran" a format mii de ofiteri de Marina, militari si civili, iar in ultimii ani a cunoscut o semnificativa dezvoltare institutionala, adaptandu-si oferta educationala la cerintele pietei fortei de munca si ale beneficiarilor. In luna mai a acestui an, prestigioasa institutie de invatamant superior a Fortelor Navale a fost gazda conferintei comandantilor academiilor navale din UE si NATO, prilej cu care a preluat presedintia forumului educational naval din Uniunea Europeana si din NATO pentru urmatorii doi ani.
          "Viata de student in Academia Navala "Mircea cel Batran" are trei atribute definitorii: TRADITIE. PROFESIONALISM. AVENTURA. Daca am tine seama numai de aceste caracteristici, tot putem descrie ceea ce simte un student al acestei scoli, la inceputul carierei sale in industria maritima sau pentru apararea intereselor maritime si fluviale ale Romaniei", spunea rectorul Academiei Navale "Mircea cel Batran", comandorul conf.univ.dr Octavian Tarabuta la deschiderea anului universitar 2017-2018. Sistemul de invatamant al Fortelor Navale ofera studentilor si elevilor, militari si civili, posibilitati multiple de dezvoltare profesionala si personala, intr-o infrastructura moderna de invatamant, compatibila cu standardele NATO si UE, formandu-le acestora competentele profesionale necesare pentru o meserie de onoare, respectata si remunerata corespunzator.
         


Ultima actualizare: 27 Septembrie 2018