0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

ACADEMIA NAVALA "MIRCEA CEL BATRAN"
PREIA PRESEDINTIA FORUMULUI EDUCATIONAL NAVAL AL UNIUNII EUROPENE SI NATO


In premiera, Academia Navala "Mircea cel Batran" va fi gazda in perioada 29 mai - 1 iunie, a celei de-a XXI-a Conferinte a Comandantilor Academiilor Navale din Europa si NATO. Initiata in urma cu 42 de ani, in 1976, Conferinta Comandantilor Academiilor Navale reprezinta forumul cel mai larg de dezbatere a problemelor de invatamant militar de marina, destinat armonizarii obiectivelor si metodelor de formare a viitorilor ofiteri ai Fortelor Navale din Uniunea Europeana si NATO, in concordanta cu dinamica situatiilor geostrategice. Academia Navala "Mircea cel Batran" s-a alaturat acestei prestigioase organizatii in anul 2008, reusind ca pentru editia din 2018, anul Centenarului Marii Uniri, sa fie desemnata pentru prima data in istoria sa ca institutie organizatoare a acestei prestigioase manifestari. Totodata, Academia Navala "Mircea cel Batran" va prelua presedintia forumului educational naval pentru urmatorii doi ani de la Academia Navala a Statelor Unite ale Americii, gazda editiei din 2016.

Participantii din cele 20 de state din Uniunea Europeana si NATO cu interese maritime vor aborda subiecte din trei domenii fundamentale ale educatiei si formarii ofiterilor de marina – educatia universitara, formarea profesionala si formarea de lideri militari – incluse in tematica generala a conferintei, Managementul Educatiei si Instruirii Navale. Cele trei mese rotunde organizate vor permite liderilor scolilor de marina din Uniunea Europeana si NATO sa-si prezinte perspectiva nationala si propunerile de crestere a eficientei proceselor de invatamant ale aliatilor europeni si ai membrilor NATO in Domeniul Maritim .

In calitate de gazda, Academia Navala "Mircea cel Batran" va avea ocazia de a-si prezenta cu mandrie nivelul inalt calitativ al programelor de studiu derulate, precum si infrastructura educationala de ultima generatie, puse in slujba formarii ofiterilor din Fortele Navale Romane, din Garda de Coasta si din industria maritima.

Jurnalistii interesati sa participe la activitate sunt asteptati miercuri, 30 mai, ora 09.00, la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran".

Academia Navala "Mircea cel Batran" este institutia de invatamant superior a Fortelor Navale, clasificata ca universitate de educatie si cercetare stiintifica. In ianuarie 2015, Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior a acordat Academiei Navale calificativul superior, GRAD DE INCREDERE RIDICAT.


Ultima actualizare: 25 Mai 2018