0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Spiritul "Mircea" dainuieste de 79 de ani



Joi, 17 mai, Nava Scoala "Mircea", simbol al Fortelor Navale Romane sarbatoreste 79 de ani de la intrarea in serviciu, eveniment cu mare impact in contextul promovarii valorilor marinaresti nationale.
           Incepand din 17 mai 1939, Nava Scoala "Mircea" produce o rezonanta unica in sufletele tuturor celor care si-au slefuit deprinderile de marinar si taria de caracter pe timpul voiajelor de practica. Trei sferturi de veac, precedate si ele de alta jumatate de secol de serviciu al vechiului bric, au fost dedicate educatiei si instruirii a peste 70 de generatii de marinari care au slujit in marina militara sau comerciala a Romaniei. In acest context, incepand cu ora 09.00, in Portul militar Constanta va avea loc si ceremonia de predare-primire a comenzii navei prin citirea ordinului de numire in functie a noului comandant de nava si predarea-primirea pavilionului navei intre comandor Moise Ioan Gabriel si comandor Tarhoaca Mircea, moment important in istoria Navei Scoala "Mircea".

*****
Jurnalistii interesati sa participe la eveniment sunt asteptati joi, 17 mai, la ora 08.45, in Portul Militar Constanta, iar confirmarea pentru participarea la activitate va fi transmisa pe adresa de e-mail relatiipublice@anmb.ro, pana miercuri, 16 mai, ora 14.00.

*****
"MIRCEA" este un velier clasa A tip Bark, cu trei catarge (cel mai mare avand inaltimea de 44 de metri deasupra apei) si cu 23 de vele ce insumeaza o suprafata totala de 1.750 metri patrati. Nava a fost construita in perioada 1938-1939 la santierul Naval "Blohm & Voss" din Hamburg, Germania. Din seria sa, mai fac parte navele "Eagle" - SUA, "Gorch Fock I" - Germania, "Gorch Fock II" – Germania si "Sagres" - Portugalia.



Ultima actualizare: 16 Mai 2018