0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Promovarea profesiei militare in Bucovina


Marinarii militari desfasura, in perioada 19-22 februarie, cea mai mare campanie de promovare a profesiei militare, organizata vreodata de Fortele Navale Romane intr-un judet din Romania. Pe parcursul celor patru zile, peste 1.100 de elevi din judetul Suceava vor interactiona cu studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran", precum si cu scafandri de lupta, cu infanteristi marini, cu militari din echipajele navelor maritime si fluviale.
           Elevii suceveni vor avea ocazia sa vada machete de nave si de faruri, harti si instrumente de navigatie, elemente si accesorii ale echipamentelor scafandrilor de lupta si ale infanteristilor marini, materiale marinaresti si echipamente de mici dimensiuni, utilizate de echipajele navelor militare, precum si panoplii cu lucrari de matelotaj.
           Alaturi de militarii din Fortele Navale, pe toata perioada campaniei, se vor afla si studenti si cadre didactice de la Departamentul de Comunicare Strategica, Publica si Interculturala al Universitatii Nationale de Aparare "Carol I" din Bucuresti, precum si reprezentanti de la Biroul Informare – Recrutare al Centrului Militar Judetean Suceava, care le vor oferi elevilor detalii despre admiterea in institutiile militare de invatamant.
           Luni, 19 februarie, marinarii militari au acostat la Colegiul National Militar "Stefan cel Mare" din Campulung Moldovenesc, unde au interactionat cu viitorii camarazi.

           #ArmataRomaniei #CarieraMilitara #MApN

Ultima actualizare: 21 Februarie 2018