0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

NAVA-SCOALA "MIRCEA" PREGATITA DE MARS


Nava-Scoala "Mircea", ambasadorul onorific al Fortelor Navale Romane pe marile si oceanele lumii, se pregateste pentru plecarea in cel de-al doilea mars international de instructie din anul 2018.
          Dupa participarea la exercitiul naval demonstrativ, dedicat sarbatoririi Zilei Marine Romane, velierul romanesc va parasi luni, 20 august, la ora 10.00, Portul Militar Constanta si va lua cap-compas Portul Durres din Albania, unde va acosta dupa o saptamana de navigat pe apele a sase mari si doua stramtori maritime intercontinentale. In cele 21 de zile de mars si 10 zile de stationare, Nava-Scoala "Mircea" va mai face escale si in porturile Split (Croatia) si Souda (Grecia).
          Echipajul navei va fi format din 182 de membri, dintre care 38 de studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", 43 de cadeti si 13 instructori germani, dar si 12 cadeti din Bulgaria, China, Marea Britanie, Polonia, Turcia si Ucraina.
          Nava-Scoala "Mircea" se va intoarce acasa, in Portul Militar Constanta, joi, 20 septembrie, dupa o luna de pregatire a viitorilor marinari militari romani si straini.


Ultima actualizare: 16 August 2018