0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

FESTIVITATE DE ABSOLVIRE - PROMOTIA 2017
"Marasti, Marasesti, Oituz - 100"


Festivitatea de absolvire a Promotiei 2017 "Marasti, Marasesti, Oituz - 100" de ofiteri ingineri militari si civili, precum si de maistri militari de marina, va avea loc vineri, 28 iulie, la ora 13.00, in campusul Academiei Navale "Mircea cel Batran".
           Pentru cei 206 absolventi, dintre care 177 civili, aceasta ceremonie marcheaza finalizarea studiilor in cele doua institutii de invatamant de marina.
           In prezenta viceamiralului Dr. Alexandru Mirsu, seful Statului Major al Fortelor Navale, 29 de absolventi militari ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si 53 de absolventi ai Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale vor primi primele lor grade de ofiteri, respectiv maistri militari de marina, in Fortele Navale.
           Ofiterii militari vor incepe, in perioada urmatoare, cursul de baza pentru prima functie in cadrul Fortelor Navale Romane, la Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale "Viceamiral Constantin Balescu".
           La acest important eveniment sunt invitati reprezentanti ai Presedintiei, Ministerului Apararii Nationale, ai autoritatilor publice centrale si locale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si activitatilor portuare, delegati ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.
           Jurnalistii interesati sa participe la ceremonia de absolvire, sunt asteptati incepand cu ora 12.40, la Academia Navala "Mircea cel Batran".

***
Promotia 2017 poarta denumirea onorifica "Marasti, Marasesti, Oituz - 100", pentru a marca 100 de ani de la cele trei mari victorii din Primul Razboi Mondial ale Armatei Romane si este cea de-a 95-a promotie a Scolii Navale "Mircea", prima institutie de invatamant superior dobrogeana si predecesoare a Academiei Navale "Mircea cel Batran".


Ultima actualizare: 26 Iulie 2017