0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

144 DE ANI DE INVATAMANT DE MARINA



Academia Navala "Mircea cel Batran" a marcat aniversarea a 144 de ani de invatamant superior de marina in Romania, printr-o serie de manifestari ce au avut loc in perioada 16-17 noiembrie 2016.
          Academia constanteana este institutia de invatamant superior din Dobrogea cu cea mai lunga existenta, aflandu-si originea in Scoala Speciala pentru Subofiterii si Ofiterii din Corpul Flotilei. De asemenea, a fost prima structura de invatamant destinata formarii cadrelor de marina, fiind infiintata prin Decizie Ministeriala la data de 17 noiembrie 1872. Astazi, Academia Navala "Mircea cel Batran" reprezinta un pol al cunoasterii stiintifice in domeniul maritim, al carei loc si rol unic in tara si marcant in Europa este recunoscut atat de catre angajatorii absolventilor, cat si de lumea academica nationala si internationala.
          Pe parcursul celor doua zile ale evenimentului s-au desfasurat doua workshop-uri ale studentilor civili si militari cu temele - INDUSTRIA MARITIMA - OPORTUNITATI SI PROVOCARI, respectiv ROLUL FORTELOR NAVALE ROMANE IN NOUL CONTEXT DE SECURITATE SI APARARE REGIONALA. Aniversarea celor 144 de ani de invatamant de marina a fost marcata si de lansarea lucrarii cu titlul "Contraamiral Horia MACELLARIU" avand ca autor pe profesor universitar Dr. Valentin CIORBEA. Seria de evenimente a fost incheiata cu Simpozionul de celebrare a 100 de ani de la intrarea Romaniei in Primul Razboi Mondial organizat de Liga Navala si Muzeul Marinei Romane.


Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2016