0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Ziua Internationala a Marii Negre



Luni, 31 octombrie, Complexul Muzeal de Stiinte ale Naturii Constanta si Liga Navala Romana  au organizat celebrarea ZILEI INTERNATIONALE A MARII NEGRE, instituita de comunitatea internationala in anul 1996, odata cu lansarea Planului Strategic de Actiune pentru intregul spatiu pontic.
Nava Scoala “Mircea” a fost gazda unei mese rotunde sub titulatura „MAREA NEAGRA, INTRE TRADITIE SI PREZENT, O OPORTUNITATE DE DEZVOLTARE A ROMANIEI”.
           La eveniment au participat reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, ai institutiilor de cercetare-dezvoltare si de invatamant superior constantene, institutiilor de explorare a resurselor marii, organizatiilor neguvernamentale.
           Au fost abordate teme privind semnificatia Zilei Internationale a Marii Negre, starea resurselor piscicole din Marea Neagra, efortul national intreprins pentru definirea limitelor zonei economice exclusive, aspecte de geopolitica in zona Marii Negre, amenintarile aparute in conjunctura actuala in Marea Neagra, combaterea eroziunii costiere in zona litoralului romanesc si influente geografice, de mediu si politice asupra transporturilor navale in Marea Neagra.


Ultima actualizare: 01 Noiembrie 2016