0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Sarbatorirea a 40 de ani de la prima traversada a Oceanului Atlantic de catre N.S. "Mircea"


Vineri, 09 septembrie 2016, Academia Navala "Mircea cel Batran" a gazduit sarbatorirea a 40 de ani de la primul voiaj transatlantic al navei scoala "Mircea".
          In prezenta comandantului navei din anul 1976, domnul contraamiral de flotila (rtg.) Eugen Ispas, membrii echipajului au evocat momentele deosebite traite cu ocazia participarii la manifestarile dedicate sarbatoririi bicentenarului S.U.A. si la prima regata la care "Mircea" a luat parte pe itinerariul Bermuda - Newport.
           Cu aceasta ocazie a fost lansata cartea "Romania la bicentenarul Statelor Unite ale Americii", autori Marian Mosneagu si Niculae Stefan.

****

Nava scoala "Mircea" a efectuat in perioada 4.03 – 30.08.1976 un mars de instructie care a cuprins vizitarea porturilor Las Palmas (Ins. Canare), La Guaira (Venezuela), Cartagena (Columbia), Veracruz (Mexic), Havana (Cuba), Newport, New York, Baltimore si Philadelphia (S.U.A.), Hamilton (Ins. Bermuda, Marea Britanie), Lisabona (Portugalia) si Alger (Algeria). Echipajul navei a fost compus din 187 de membri.

Ultima actualizare: 13 Septembrie 2016