0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Cooperare romano-elena in domeniul invatamantului de marina


  150 de cadeti de la Academia Navala din Grecia, se vor afla in Constanta, in perioada 5-8 august, in care Nava Scoala Promitheus, la bordul careia sunt ambarcati va efectua o escala in Romania. Marinarii greci vor participa la evenimentele premergatoare sarbatoririi Zilei Marinei Romane, organizate de Fortele Navale Romane.
           La marsul de instructie al navei scoala elene, participa si doi studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran". Stagiile de practica, executate la bordul navelor scoala din Grecia de catre studentii academiei constantene, au devenit o traditie si fac parte din strategia de internationalizare a Academiei Navale "Mircea cel Batran".
           In timpul escalei, sunt programate vizite ale oficialilor eleni la Comandamentul Flotei , Academia Navala "Mircea cel Batran" si la autoritatile locale din Constanta, iar echipajul navei va vizita Muzeul Marinei Romane si obiectivele turistice din Dobrogea.
*****

           Nava-scoala Prometheus are o lungime de 146 m, latimea de 21 m si pescajul mediu de 4,4 m. Nava poate atinge o viteza de cca 20,5 noduri.

Ultima actualizare: 08 August 2016