0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

COOPERARE ROMANO - TURCA IN DOMENIUL INVATAMANTULUI MILITAR DE MARINA


  Nava Scoala TCG Sokullu Mehmet Pasa, care apartine Fortelor Navale din Turcia, efectueaza o vizita in portul Constanta in perioada 12-15 iulie.
            Pe timpul escalei, sunt programate vizite oficiale la  autoritatile locale, Comandamentul Flotei si Academia Navala "Mircea cel Batran", in cadrul carora vor avea loc discutii referitoare la identificarea unor noi oportunitati de dezvoltare a cooperarii bilaterale romano-turce in domeniul invatamantului de marina.
            Cei 280 de cadeti ai Academiei Navale din Turcia, aflati la bordul navei, vor vizita infrastructura si conditiile specifice de pregatire din  Academia Navala "Mircea cel Batran" si vor avea intalniri sportive si schimburi de experienta cu studentii romani.
            De asemenea, marinarii turci vor vizita obiective turistice din municipiul Constanta si vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia.
            La marsul de instructie al Navei Scoala TCG Sokullu Mehmet Pasa vor participa si doi studenti ai Academiei Navale "Mircea cel Batran". Stagiile de practica la bordul navelor scoala din Turcia au devenit o traditie si fac parte din strategia de internationalizare a Academiei Navale "Mircea cel Batran".

*****

           Nava-scoala TCG Sokullu Mehmet Pasa (A-577) are o lungime de 98,8 m, latimea de 11,8 m si pescajul mediu de 4,4 m. Nava poate atinge o viteza de cca 20 noduri.


Ultima actualizare: 12 Iulie 2016