0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

ALEGEREA UNUI NOU RECTOR LA ACADEMIA NAVALA "MIRCEA CEL BATRAN"


Comandorul conferentiar universitar Dr.ing. Octavian TARABUTA este noul rector al Academiei Navale "Mircea cel Batran" din Constanta. In conformitate cu legislatia in vigoare, referitoare la procesul de constituire si de alegere a structurilor si functiilor de conducere la nivelul institutiilor din sistemul national de invatamant superior, marti, 28 iunie, au avut loc alegerile pentru functia de rector al prestigioasei institutii de invatamant superior din Dobrogea.
           Dintre cele 75 de persoane cu drept de vot din cadrul Academiei Navale "Mircea cel Batran", s-au prezentat la urne 66 de persoane. Voturile valabil exprimate au fost 65, fiind repartizate astfel: 59 de voturi pentru comandorul conf.univ.Dr.ing. Octavian TARABUTA si 6 voturi pentru comandorul prof.univ.Dr.ing. Ioan CRACIUN.
           Senatul universitar al Academiei Navale "Mircea cel Batran" urmeaza sa valideze miercuri, 29 iunie, candidatul ales pentru functia de rector.

*****

           Strategia manageriala a rectorului nou-ales poate fi sintetizata in urmatorul fragment din planul sau managerial: "(…) As dori sa ne reamintim deviza Academiei Navale: "Ad augusta per angusta".
           Intr-adevar, rezultatele exceptionale se obtin doar urmand poteci dificile, presarate cu provocari.
           Pastrand conformitatea cu acest dicton, programul meu managerial a incercat sa zugraveasca succint strategia pe care eu o consider a fi optima pentru dezvoltarea continua a scolii noastre, pentru consolidarea statutului Academiei Navale "Mircea cel Batran" de pol al cunoasterii in domeniul maritim.
           Obiectivele strategice considerate a fi necesare pentru urmatorii patru ani, precum si modalitatile de realizare a acestora, descrise pana acum, reprezinta cursul actiunii pe care il doresc a fi urmat de catre intreaga comunitate academica, indreptat spre continuarea ridicarii scolii pe trepte calitative si mai inalte. Cei 25 de ani de munca in Academia Navala in slujba educatiei si a formarii ofiterilor de marina imi dau increderea ca programul meu managerial este realist si fezabil, bazat pe identificarea obiectiva a nevoilor de dezvoltare si pe estimarea corecta a resurselor de care dispunem.
           Evident, nici un plan strategic nu poate fi perfect, de aceea voi fi onorat sa iau in consideratie toate observatiile pertinente ale colegilor si studentilor, ale tuturor membrilor comunitatii noastre, pe care sa le aplicam impreuna in planurile operationale anuale. Academia Navala "Mircea cel Batran" trebuie sa ramana in continuare motorul principal al dezvoltarii profesionale si personale a tuturor ofiterilor si managerilor de marina care studiaza aici, in beneficiul sistemului national de aparare, al industriei maritime, al intregii societati. (...)"



Ultima actualizare: 29 Iunie 2016