0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Perspectivele invatamantului european de marina


Nava Scoala "Mircea" a efectuat, joi, 9 iunie, o croaziera prilejuita de organizarea workshop-ului international "Perspectivele invatamantului european de marina".       
          Academia Navala "Mircea cel Batran" – liderul de proiect, in parteneriat cu cele mai importante institutii de invatamant superior de marina, Academia Navala "Nikola Vaptsarov" din Bulgaria, Academia Navala din Polonia si Universitatea Piri Reis din Turcia, au prezentat rezultatele proiectului precum si caile viitoare de dezvoltare a educatiei si formarii maritime europene. Invitati la acest eveniment au fost elevii din liceele constantene si studentii straini care studiaza in Academia Navala "Mircea cel Batran".
          De asemenea, cu ocazia Zilei Eroilor Marinari, la bordul navei s-a desfasurat o ceremonie de comemorare care s-a incheiat cu aruncarea in mare a unei ancore de flori.

*****

          Workshop-ul a fost un eveniment al Proiectului European "Dezvoltarea de module curriculare comune pentru ofiterii de marina – DECOMAR", inceput in anul 2014, cu o perioada de implementare de 2 ani.  DECOMAR este primul - si unicul, deocamdata - proiect de parteneriat strategic de o asemenea anvergura derulat de o universitate constanteana in cadrul Programului "Erasmus+" al Comisiei Europene - Directia "Parteneriate Strategice".

Ultima actualizare: 10 Iunie 2016