0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

PROIECT EUROPEAN DE PARTENERIAT STRATEGIC LA ACADEMIA NAVALA "MIRCEA CEL BATRAN"


Academia Navala "Mircea cel Batran", in parteneriat cu cele mai importante institutii de invatamant superior de marina din Bulgaria, Polonia si Turcia, organizeaza, in perioada 18-22 aprilie, doua module de instruire a cadrelor didactice, in domeniile Navigatie si Electromecanica, in cadrul Proiectului European "Dezvoltarea de module curriculare comune pentru ofiterii de marina comerciala – Decomar", inceput in anul 2014, cu o perioada de implementare de 2 ani.

Cursurile fac parte integranta din cele doua module comune de educatie si formare, cu durata de un semestru, adresate viitorilor ofiteri navigatori si electromecanici din zona Marii Negre si Marii Baltice. La instruire vor participa 32 de instructori ai academiei si ai universitatilor partenere – Academia Navala "Nikola Vaptsarov" din Varna, Academia Navala a Poloniei din Gdynia si Universitatea Maritima "Piri Reis" din Istanbul.

Activitatile de instruire vor debuta cu o conferinta de deschidere, care va avea loc luni, 18 aprilie, ora 14.00, in aula Academiei Navale.

Jurnalistii care doresc sa afle mai multe detalii despre rezultatele proiectului si despre parteneri sunt invitati sa participe la conferinta de deschidere.

 

***

Proiectul Decomar este primul - si unicul, deocamdata - proiect de parteneriat strategic de o asemenea anvergura derulat de o universitate constanteana in cadrul Programului "Erasmus+" al Comisiei Europene - Directia "Parteneriate Strategice".

Ultima actualizare: 18 Aprilie 2016