0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festivitate de deschidere a anului universitar 2015-2016


          Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza joi, 1 octombrie a.c., ora 09.00 festivitatea de deschidere a anului universitar 2015-2016.

          Alaturi de colegii din anii mai mari, cei mai tineri studenti civili si militari vor frecventa cursurile Facultatii de Navigatie si Management Naval si Facultatii de Inginerie Marina, in cadrul celor 13 programe de studii de licenta si de masterat acreditate de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior.

          In anul universitar 2015-2016, studentii de anul I vor beneficia de planuri de invatamant adaptate la cerintele nationale si internationale privind invatamantul ingineresc de marina. De asemenea, in acest an universitar a fost acreditat si un nou program de studii universitare de masterat - Managementul sistemelor logistice

          La ceremonie sunt invitati sa participe reprezentati ai Ministerului Apararii Nationale, personalitati ale vietii publice si universitare constantene, reprezentanti ai autoritatilor din domeniul naval, rude si prieteni ai studentilor.

          Jurnalistii interesati sa participe la aceasta activitate vor fi asteptati la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran" incepand cu ora 08.45.

          Infiintata la Galati in anul 1872, Scoala Flotilei a reprezentat primul pas spre institutionalizarea unor forme adecvate de formare a cadrelor pentru marina si racordarea invatamantului de marina de specialitate la solicitarile practicii sociale si ale invatamantului national. Ideea nasterii unei scoli superioare de profil a fost sustinuta multa vreme, iar materializarea a venit in anul 1909 prin infiintarea Scolii Navale Superioare la Constanta. Organizarea Sectiei Marina de Comert in cadrul aceleiasi institutii in anul 1938 a reprezentat un exemplu de evolutie a invatamantului de marina. In august 1973, a luat fiinta Institutul de Marina "Mircea cel Batran", care in anul 1990 s-a transformat in Academia Navala "Mircea cel Batran", institutie de invatamant tehnic superior, evaluata de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior cu calificativul "Grad de incredere ridicat". Anul acesta pe 17 noiembrie se sarbatoresc 143 de ani de invatamant de marina in Romania.



Ultima actualizare: 29 Septembrie 2015