0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

INSTRUCTIE


          "A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes." Henry Ford

          Acesta este motto-ul studentilor militari din anul 1 ai Academiei Navale "Mircea cel Batran", care trec printr-o perioada care le incerca limitele, rabdarea, puterea, dar si cunostintele. Timp de doua saptamani, in perioada 14-26.09.2015, "bobocii" desfasoara etapa I a primului modul de instructie individuala de baza in Centrul de Pregatire Marinareasca si Sporturi Nautice Palazu Mare. Au fost coordonati si instruiti de comanda companiei si de 10 studenti gradati de anul IV. Principalele obiective ale acestei etape au fost: acomodarea recrutilor cu rigorile si privatiunile specifice vietii militare; dezvoltarea rezistentei fizice si psihice necesare indeplinirii misiunilor de lupta in conditii de efort fizic intens sau prelungit si de stres; cunoasterea legilor si regulamentelor militare, a drepturilor si indatoririlor militarului in vederea formarii comportamentului regulamentar; executarea miscarilor de front cu si fara arma; cunoasterea armamentului individual din dotare si formarea deprinderilor necesare folosirii lui cu eficienta si in siguranta; educarea in spiritul traditiilor poporului roman, Armatei Romaniei si Fortelor Navale.

          In concluzie, putem afirma ca cei mai tineri studenti militari din Academia Navala "Mircea cel Batran" au trecut printr-o perioada "de foc", confruntandu-se cu situatii total noi si complexe. Acestea i-au solicitat din toate punctele de vedere pentru ca un viitor lider militar trebuie sa-si duca la indeplinire misiunea incredintata.

          "Toate acestea si-au pus amprenta pe ceea ce eu numesc suflet, viitor, cariera si camaraderie. De acum nu ne ramane decat sa urcam cat mai sus pe parama vietii, sa vaslim spre orizonturi noi si sa iubim marea."- Student anul I Radu Andreea



Ultima actualizare: 24 Septembrie 2015