0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

A XII-a editie a Conferintei balcanice de cercetari operationale "BALCOR 2015"


         In perioada 9 - 12 septembrie, Academia Navala „Mircea cel Batran” a fost gazda celei de-a XII-a editii a Conferintei balcanice de cercetari operationale "BALCOR 2015". Organizata in colaborare cu Academia Romana, Universitatea din Bucuresti si Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti, aceasta manifestare stiintifica a avut drept scop facilitarea schimbului de informatii stiintifice si tehnice din domeniul cercetarilor operationale la nivel international, in special din tarile balcanice.
         Peste  60  de participanti de peste hotare, din Bulgaria, Grecia, Israel, Coreea, Macedonia, Serbia, Turcia  dar si din tara au  prezentat lucrari ce  au tratat subiecte din aria cercetarilor operationale, printre care: management operational, optimizarea in economie si finante, optimizarea retelelor si recunoasterea semnalelor, decizii in domeniul financiar, aplicatii ale cercetarilor operationale in transporturi si finante, teoria grafica, teoria jocului, analiza riscului.
         Cercetarea operationala este un domeniu care are importanta prin aplicabilitatea sa. Este o cercetare in care se imbina atat aspecte teoretice, dar mai ales practice si, din acest motiv, este un domeniu viabil.



Ultima actualizare: 11 Septembrie 2015