0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

FESTIVITATEA DE ABSOLVIRE A PROMOTIEI “Regele Ferdinand 150”


Faleza  din fata Comandamentului Flotei va gazdui vineri, 31 iulie, incepand cu ora 09.00,  festivitatea dedicata absolvirii Promotiei “Regele Ferdinand 150” de ofiteri ingineri militari si civili din Academia Navala “Mircea cel Batran”, precum si de maistri militari de marina din cadrul Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu".
         Peste 300 de absolventi vor fi prezenti pentru a marca unul din cele mai importante momente ale vietii de student si anume finalizarea anilor de studiu. 258 dintre acestia au urmat cursurile Facultatii de Navigatie si Management Naval in cadrul a patru specializari: Navigatie si Transport Maritim si Fluvial, Electromecanica Navala, Electromecanica, Inginerie si Management Naval si Portuar. 36 de absolventi ai Facultatii Inginerie Marina care au urmat cursurile in cadrul specializarilor Navigatie, Hidrografie si Echipamente Navale si Electromecanica Navala vor primi, la absolvire, gradul de aspirant si vor frecventa Cursul de baza pentru ofiteri din cadrul Fortelor Navale, la Scoala de Aplicatie a Fortelor Navale „Viceamiral Constantin Balescu”.
         De asemenea, 33 de absolventi ai Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral  Ion Murgescu" vor primi primul grad de maistru militar.
         La acest important eveniment pentru comunitatea academica si locala au fost invitati sa participe reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale,  autoritatilor centrale si locale, reprezentanti ai institutiilor care isi desfasoara activitatea in domeniul transportului naval si al activitatilor portuare, reprezentanti ai asociatiilor cadrelor militare in rezerva si in retragere, rude si prieteni.

Jurnalistii interesati sa participe la ceremonia de absolvire, sunt asteptati incepand cu ora 08.30, pe faleza din fata Comandamentului Flotei .

***

         Promotia 2015 poarta denumirea onorifica „Regele Ferdinand 150” pentru a marca 150 de ani de la nasterea Regelui Ferdinand si este  cea de-a 92-a promotie constanteana a Scolii Navale „Mircea”, prima institutie de invatamant superior dobrogeana, una dintre predecesoarele Academiei Navale “Mircea cel Batran”.

***

         Mesajul Comandantului (Rectorului) Academiei Navale "Mircea cel Batran" adresat la festivitatea de absolvire a promotiei 2015 - 30 iulie 2015


Ultima actualizare: 30 Iulie 2015