0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

COMUNICAT DE PRESA


Seminarul international "E-learning challenges and support in maritime education and training"

Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza vineri, 15 mai 2015, ora 11.30, seminarul international "E-learning challenges and support in maritime education and training".

Evenimentul se inscrie in actiunile proiectului "Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre" - MARINE si reuneste universitatile partenere Academiei Navale "Mircea cel Batran" in proiectul MARINE ~ Universitatea Piri Reis din Istanbul, Turcia, Academia Maritima Nationala din Odessa, Ucraina si Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau, Republica Moldova, precum si reprezentanti ai companiilor de shipping.

Proiectul "Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre" face parte din Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013, finantat prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI). Academia Navala este beneficiarul proiectului,al carui buget total este de aproximativ 460 de mii de euro.

MARINE vizeaza crearea unui parteneriat transfrontalier viabil care sa promoveze si valorifice bogatul patrimoniu cultural maritim ce defineste cele patru identitati regionale. Pe durata actiunii -2013 - 2015- institutiile de invatamant superior implicate in acest proiect au dezvoltat o platforma integrata virtuala - MARPLAT, care faciliteaza diseminarea rezultatelor activitatilor de cercetare desfasurate si transferul de cunostinte, experiente, povesti de succes. De asemenea, proiectul are un impact social si educational prin conceperea si dezvoltarea unor cursuri si programe de studii corelate cu noile tendinte tehnologice si economice din industria maritima.

Persoana de contact : Oana Caraiani

Mobil: 0722671962


Ultima actualizare: 14 Mai 2015