0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Comunicat - Academia Navala "Mircea cel Batran"
"142 de ani de invatamant de marina"

Academia Navala "Mircea cel Batran", exponent al invatamantului superior de marina, aniverseaza astazi, 17 noiembrie, 142 de ani de la infiintare.
In spiritul onorarii indelungatei traditii educationale si a oamenilor care au creat-o, in perioada 10-17 noiembrie, s-au organizat o serie de manifestari stiintifice si culturale din care amintim: Simpozionul "Punte intre generatii - Bune Practici", seminarul “Formarea ofiterului de marina militara in contextul noilor transformari in Fortele Navale”, expozitia de carte “Dascali de ieri si de azi”, concursuri, expozitii de creatii artistice - grafica si fotografie cu titlul “Peisaje marine si Toamna la malul marii”, organizate de Asociatia Studentilor Academiei Navale.
Evenimentul va fi marcat pe data de 18 noiembrie, incepand cu ora 12.00, prin organizarea unei festivitati sub egida „142 ani de invatamant de marina” la care vor participa studentii si cadrele didactice ale academiei.
Activitatea se va incheia cu spectacolul “Varietati cu parfum…academic” oferit de studentii Universitatii Ovidius - Facultatea de Arte.
 
MESAJUL
SEFULUI STATULUI MAJOR AL FORTELOR NAVALE
ADRESAT CU PRILEJUL
ZILEI ACADEMIEI NAVALE "MIRCEA CEL BATRAN"
Aniversarea Zilei Academiei Navale "Mircea cel Batran" si implinirea, pe data de 17 noiembrie 2014, a 142 de ani de frumoase si bogate traditii in invatamantul de marina, imi ofera placutul prilej de a va adresa, in numele comenzii Statului Major al Fortelor Navale, un calduros salut camaraderesc.
Devenirea Marinei Romane este istoriceste marcata si sustinuta de Academia Navala "Mircea cel Batran", care, in timp, incepand cu Scoala Flotilei, infiintata prin Decizia Ministerului de Razboi nr.15 din 17 noiembrie 1872, si-a onorat cu cinste nobila misiune de formare a ofiterilor destinati Fortelor Navale si Marinei Civile Romane.
Drumul parcurs de aceasta prestigioasa institutie a Armatei noastre, cunoscuta si recunoscuta prin traditie, valoare si eficienta, atat pe plan national cat si pe plan international, se impleteste cu destinul stralucit al unor oameni legati cu trup si suflet de mare, care au slujit-o cu devotament de-a lungul timpului. Evocarea la acest moment aniversar a memoriei lor, este o datorie de onoare pentru noi cei de astazi, cinstindu-i in acest fel pentru prinosul de abnegatie si daruire in zidirea edificiului trainic si stralucit pe care il reprezinta traditionala scoala a marinariei romanesti.
Permanenta deschidere spre lume a Academiei Navale "Mircea cel Batran", ancorarea puternica in viata academica nationala, schimburile de experienta, proiectele de cercetare comune realizate cu institutii similare de invatamant din tara si de peste hotare, au avut si au efecte benefice asupra activitatii didactice si stiintifice. De asemenea, toate acestea s-au reflectat si se reflecta in calitatea produsului finit al institutiei: ofiteri de marina capabili sa contribuie la bunul mers al organismului militar si al domeniului transporturilor navale.
In ultimii ani, sarcinile Academiei Navale au crescut si s-au diversificat, conducerea institutiei, personalul didactic si studentii trebuind sa treaca la o noua abordare a procesului de invatamant in scopul compatibilizarii acestuia cu orientarile nationale si euro-atlantice, adaptarii ofertei educationale la cerintele pietei fortei de munca si ale beneficiarilor, dezvoltarii activitatii de cercetare stiintifica si orientarii ei spre problemele militare si socio-economice actuale.
Imi exprim deplina incredere ca, prin daruire si profesionalism, veti onora in continuare traditia si renumele de care va bucurati, creand un mediu academic bazat pe un parteneriat responsabil cu studentii si cu intreg personalul academiei, asigurand conditiile pentru indeplinirea calitativa a tuturor standardelor de referinta specifice invatamantului universitar.
Cu prilejul Zilei Academiei Navale "Mircea cel Batran", doresc sa adresez cele mai sincere si calde felicitari conducerii institutiei, valorosului corp profesoral si tinerilor nostri studenti, impreuna cu urarile de implinire a aspiratiilor profesionale, multa sanatate dumneavoastra si familiilor dumneavoastra, prosperitate si putere de munca.
 
BUN CART INAINTE !
SEFUL STATULUI MAJOR AL FORTELOR NAVALE
Contraamiral
Dr. Alexandru MIRSU


Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2014