0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Depunerea juramantului militar la Academia Navala "Mircea cel Batran"

Ceremonia de depunere a juramantului militar de catre studentii Academiei Navale "Mircea cel Batran" si elevii Scolii Militare de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" va avea loc vineri, 24 octombrie, incepand cu ora 12.00, la sediul academiei constantene.
Depunerea Juramantului militar reprezinta un pas important in viata oricarui militar, consfintind legamantul fata de patrie si simbolizand pentru studentii si elevii anului I primirea in randurile ostasilor romani.
Viitorii ofiteri si maistri militari ai Fortelor Navale vor rosti legamantul fata de tara in prezenta reprezentantilor conducerii Ministerului Apararii Nationale si ai Fortelor Navale, comandantilor de mari unitati si unitati, membrilor asociatiilor si ligilor de marina, cadrelor militare in rezerva si retragere, dar si a parintilor, rudelor si prietenilor.
Jurnalistii interesati sa participe la aceasta activitate vor fi asteptati la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran" incepand cu ora 11.45.
Academia Navala "Mircea cel Batran" este o institutie de invatamant superior de marina emblematica din Dobrogea, care de-a lungul a 142 de ani de existenta si-a demonstrat valoarea in domeniul formarii de ofiteri de marina, specialisti si oameni de valoare in acelasi timp.
Academia Navala este o institutie publica de invatamant superior politehnic, subordonata Ministerului Apararii Nationale (M.Ap.N.), acreditata institutional de ARACIS cu calificativul "grad de incredere ridicat".
Scoala Militara de Maistri Militari a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" este o institutie militara de invatamant de nivel postliceal care are misiunea de a pregati personalul necesar Fortelor Navale precum si altor beneficiari in vederea intrebuintarii, intretinerii, administrarii si repararii armamentului, tehnicii si a altor materiale din inzestrare, asigurand, totodata, competentele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar.

Ultima actualizare: 24 Octombrie 2014