0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Festitivitatea de decernare a titlului "Doctor Honoris Causa"
la Academia Navala "Nikola Vaptsarov" a Bulgariei

Duminica, 14 septembrie 2014, la Academia Navala "Nikola Vaptsarov" a Bulgariei, a avut loc festivitatea de acordare a titlului "Doctor Honoris Causa" secretarului general al Organizatie Maritime Internationale, Koji Sekimizu.
La ceremonie au participat, in calitate de invitati de onoare, rectorul Academiei Navale "Mircea cel Batran", contraamiral dr. Vergil Chitac si prorectorul pentru programe si relatii internationale, comandor dr. Octavian Tarabuta.
Participarea delegatiei romane la activitate este rezultat al parteneriatului si bunei colaborari existente intre cele doua institutii de invatamant de marina. Ambele academii navale asigura studii de specialitate in domeniul maritime pentru studenti, cat si cursuri de pregatire continua si perfectionare pentru ofiterii in activitate, conform reglementarilor Organizatiei Maritime Internationale.
***
Secretarul general al organizatiei, Koji Sekimizu, este cel de-al saptelea numit la inceputul anlui 2012, pentru un mandate de patru ani. Cu o experienta in domeniu de peste 35 de ani, secretarul general s-a implicat continuu in elaborarea procedurilor de implementare a regulilor internationale privind siguranta portuara sau in domeniul sistemelor de identificare si urmarire, arii de activitate regasite si in publicatiile sale.

Ultima actualizare: 19 Septembrie 2014