0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Seminarul international
"Development of Maritime Education and Training
in the Black Sea Higher Education Establishments"

             Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza marti, 19 noiembrie 2013, ora 10.00, seminarul international „Development of Maritime Education and Training in the Black Sea Higher Education Establishments".
            Evenimentul se inscrie in actiunile proiectului "Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre" - MARINE si constituie un prim forum al factorilor de planificare si al beneficiarilor educatiei si instruirii maritime din zona Marii Negre. Aceasta manifestare va reuni reprezentanti ai universitatilor partenere  Academiei Navale "Mircea cel Batran" in proiectul MARINE ~ Universitatea Piri Reis din Istanbul, Turcia, Academia Maritima Nationala din Odesa, Ucraina si Universitatea Tehnica a Moldovei din Chisinau, Republica Moldova, reprezentanti ai Universitatii Nikola Vaptsarov din Varna, Bulgaria, ai autoritatilor nationale de reglementare in domeniu si ai companiilor de shipping.

* * *

            Proiectul „Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre" face parte din Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007-2013, finantat prin Instrumentul European de Vecinatate si Parteneriat (ENPI). Academia Navala este beneficiarul proiectului, al carui buget total este de aproximativ 460 de mii de euro.
            MARINE vizeaza crearea unui parteneriat transfrontalier viabil care sa promoveze si valorifice bogatul patrimoniu cultural maritim ce defineste cele patru identitati regionale. Pe durata actiunii - 2013 - 2015- institutiile de invatamant superior implicate in acest proiect vor dezvolta o platforma integrata virtuala - MARPLAT, care va facilita diseminarea rezultatelor activitatilor de cercetare desfasurate si transferul de cunostinte, experiente, povesti de succes. De asemenea, proiectul va avea un impact social si educational prin conceperea si dezvoltarea  unor cursuri si programe de studii corelate cu noile tendinte tehnologice si economice din industria maritima.

Persoană de contact: P.c.c. Oana CARAIANI
Mobil: 0722.671962
E-mail: erasmusanmb.ro

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2013