0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

141 DE ANI DE INVATAMANT DE MARINA

             Academia Navala "Mircea cel Batran" va marca 141 de ani de invatamant superior de marina in Romania, printr-o serie de manifestari care vor avea loc in perioada 15-19 noiembrie 2013.
             Academia constanteana este institutia de invatamant superior din Dobrogea cu cea mai lunga existenta, aflandu-şi originea in Şcoala Speciala pentru Subofiterii şi Ofiterii din Corpul Flotilei, institutie infiintata prin Decizie Ministeriala la data de 17 noiembrie 1872, fiind prima structura de invatamant romaneasca destinata formarii cadrelor de marina.
             Programul activitatilor cuprinde: vineri, 15 noiembrie, Cupa "MIRCEA" la natatie, competitie la care vor participa elevi de la liceele constantene, in perioada 16-17 noiembrie, orele 09.00-12.30; expozitia „Traditii maritime romaneşti la Marea Neagra", luni, 18 noiembrie, ora 09.00.
             Manifestarile dedicate evenimentului se incheie marti, 19 noiembrie, ora 10.00, cu conferinta internationala „Development of Maritime Education and Training in the Black Sea Higher Education Establishments", la care participa o parte dintre partenerii straini ai Academiei Navale „Mircea cel Batran", respectiv Universitatea PIRI REIS din Istanbul, Turcia, Academia Maritima Nationala din Odessa, Ucraina şi Universitatea Tehnica a Moldovei din Chişinau.


             Academia Navala "Mircea cel Batran" este continuatoarea traditiei invatamantului de marina inceput in 1872 la Galati pentru prima data in forma institutionala. De-a lungul a 141 de ani de existenta, academia şi-a demonstrat  valoarea in domeniul formarii de ofiteri de marina, specialişti şi oameni de valoare in acelaşi timp.
             Academia Navala „Mircea cel Batran" este o institutie de invatamant superior politehnic, subordonata Ministerului Apararii Nationale, acreditata institutional de Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) cu calificativul "Grad de incredere ridicat".

Jurnaliştii interesati sa participe la activitatile ocazionate de aniversarea a 141 de ani de invatamant de marina  vor fi aşteptati la sediul academiei cu cel putin 15 minute inainte de inceperea fiecarei activitati.


Persoana de contact : Lt. Diana CUCOŞEL
Mobil: 0765025964
E-mail: relatiipubliceanmb.ro


Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2013