0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Prezentarea proiectului
"Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre"

           Academia Navala "Mircea cel Batran" organizeaza luni, 20 mai 2013, ora 13.30, conferinta de presa dedicata prezentarii proiectului "Retea de educatie maritima pentru dezvoltarea culturii maritime in bazinul Marii Negre" - MARINE. Acesta face parte din Programul Operational Comun de Cooperare in bazinul Marii Negre 2007 - 2013 si este finantat de Uniunea Europeana.
           Academia Navala "Mircea cel Batran" este beneficiarul proiectului si are ca parteneri Universitatea Piri Reis, Turcia, Academia Maritima Nationala, Ucraina si Universitatea Tehnica a Moldovei, Republica Moldova. 
           MARINE vizeaza crearea unui parteneriat transfrontalier viabil care sa promoveze si valorifice bogatul patrimoniu cultural maritim ce defineste cele patru identitati regionale. Pe durata celor doi ani institutiile de invatamant superior implicate in acest proiect vor dezvolta o platforma integrata virtuala - MARPLAT, care va facilita diseminarea rezultatelor activitatilor de cercetare desfasurate si transferul de cunostinte, experiente, povesti de succes .
           De asemenea, proiectul va avea un impact social si educational prin conceperea si dezvoltarea  unor cursuri si programe de studii corelate cu noile tendinte tehnologice si economice din industria maritima.
           Activitatile proiectului includ mobilitati pentru cadre didactice si studenti, conferinte, seminarii si expozitii care vor genera bune relatii de colaborare intre institutiile de invatamant din regiunea de vest a Marii Negre si vor contribui la dezvoltarea economica si sociala.


Ultima actualizare: 17 Mai 2013