0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Seminarul de informare
"The Human Resources in the Renewable Energy Sector"

La Academia Navala "Mircea cel Batran" din Constanta va avea loc joi, 15 noiembrie, incepand cu ora 10.00, seminarul de informare "The Human Resources in Renewable Energy Sector", in cadrul proiectului RES-OP-DEV.

La eveniment vor participa agenti economici care activeaza in sectorul energiilor din surse regenerabile, reprezentati ai liceelor din Constanta, ai Ministerului Educatiei si Cercetarii si ai Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei . Seminarul este organizat de catre Academia Navala "Mircea cel Batran", in colaborare cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta si cu partenerii proiectului, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA Bucuresti, Universitatea "Angel Kanchev" din Ruse si Agentia Municipala pentru Energie, Ruse, Bulgaria. Tematica este centrata pe informarea mediului educational si economic cu privire la evolutia sectorului energiilor din surse regenerabile atat din perspectiva tehnica, cat si din perspectiva potentialului dezvoltarii resurselor umane specializate. In cadrul seminarului se va lansa lucrarea "Tehnologii de valorificare a energiilor din surse regenerabile", editata in limbile romana si engleza, destinata informarii mediului liceal, academic si profesional, precum si crearii unei retele transnationale de bune practici in domeniul energiilor regenerabile.

Jurnalistii interesati sa participe la acest eveniment vor fi asteptati joi, 15 noiembrie, incepand cu ora 09.30, la sediul Academiei Navale "Mircea cel Batran" din Constanta, strada Fulgerului nr. 1.

***

Proiectul RES-OP-DEV, Cooperare comuna Romania-Bulgaria pentru o dezvoltare sustenabila si pe termen lung a resursei umane tinere in domeniul tehnologiilor de energie regenerabila, in scopul depasirii barierei socio-culturale si deschiderii unor oprtunitati comune de gasire a unui loc de munca si angajare in zona transfrontaliera, se desfasoara pe o perioada de 18 luni, incepand cu luna iulie 2011, fiind finantat de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si Guvernul Romaniei. Obiectivele principale sunt stimularea schimbului de cunostinte tehnologice si informationale in domeniul general al energiei si in sectorul particular al energiilor regenerabile si stimularea insertiei resursei umane tinere pe piata regionala a fortei de munca.

Compartimentul informare si relatii publice

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultima actualizare: 16 Noiembrie 2012