0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

INVITATIE LA ACADEMIA NAVALA DIN CONSTANTA

Comandantul (Rectorul) Academiei Navale "Mircea cel Batran", comandorul prof. univ. dr. ing. Vergil CHITAC invita jurnalistii militari si civili vineri, 09 noiembrie, incepand cu ora 11.00, la sediul din Constanta, strada Fulgerului nr. 1, pentru a vizita infrastructura de invatamant si cercetare stiintifica a academiei.

Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate laboratoarele si simulatoarele Academiei Navale, Simulatorul integrat pentru conducerea navei, Sistemul Integrat de Comunicatii APCOS 4000 (Advance Platform Communication System), Simulatorul "Compartiment Masina" KONSBERG, Laboratoarele de inginerie electrica si electronica LabVIEW, de masini si actionari electrice, de inginerie electrica si electronica, Laboratorul de cercetare hidroacustica si vibratii, Planetariul, Laborator de meteorologie si Simulatorul tactic PROTEUS.

Academia dispune de o baza materiala functionala extinsa pe 27 ha, pe deplin comparabila cu aceea a institutiilor similare de prestigiu din Marea Britanie, Franta, Italia, SUA, Rusia, Spania si Germania. Activitatea se inscrie in cadrul manifestarilor prilejuite de sarbatorirea a 140 de ani de invatamant romanesc de marina.

Academia Navala "Mircea cel Batran" este o institutie emblematica de invatamant superior de marina, care de-a lungul a 140 de ani de existenta si-a demonstrat valoarea in domeniul formarii de ofiteri de marina, specialisti si oameni de valoare in acelasi timp.

Academia Navala "Mircea cel Batran" este competitiva la nivel national si international. În urma evaluarilor de catre MECTS si ARACIS a fost acreditata institutional cu calificativul "grad de incredere ridicat", au fost evaluate si acreditate toate programele de studii, fiind plasate in categoriile superioare din punctul de vedere al performantei.

Compartimentul informare si relatii publice


Ultima actualizare: 09 Noiembrie 2012