0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Academia Navala "Mircea cel Batran" prezenta la
Conferinta Nationala a Cercetarii si Inovarii - CNCI 2012

Prorectorul pentru cercetare stiintifica al Academiei Navale "Mircea cel Batran", comandorul prof. univ. dr. ing. Gheorghe Samoilescu, presedintele Senatului universitar, comandorul conf. univ. dr. ing. Virgil Ene-Voiculescu si studentii care sunt implicati în proiecte de cercetare stiintifica participa la Conferinta Nationala a Cercetarii si Inovarii - CNCI 2012, organizata la Biblioteca Nationala a Romaniei din Bucuresti, in perioada 07-09 noiembrie 2012.

In cadrul conferintei, reprezentantii Academiei Navale vor prezenta principalele realizari in domeniul cercetarii stiintifice, dezvoltarii si inovarii, precum si strategiile de viitor. Un loc aparte il ocupa proiectul ARROW 1, cu care academia a castigat doua medalii de aur la Expozitia Europeana a Creativitatii si Inovarii EUROINVENT 2012, organizata la Iasi, o medalie din partea juriului international al expozitiei si una din partea Academiei de Inventica din Coreea de Sud.


Academia Navala "Mircea cel Batran" isi are sorgintea in Scoala Flotilei, infiintata prin Decizia Ministerului de Razboi nr.15 din 17 noiembrie 1872.

Academia Navala "Mircea cel Batran" este institutia de invatamant superior din Dobrogea cu cea mai lunga si bogata traditie, anul acesta implinindu-se 140 de ani de invatamant romanesc de marina.

Academia Navala "Mircea cel Batran" face parte din sistemul national de cercetare-dezvoltare, ca institutie de invatamant superior acreditata, fiind prezenta si in baza de date European Defence Research Center, ca furnizor guvernamental de cercetare stiintific al Romaniei, in domeniul apararii.


Ultima actualizare: 09 Noiembrie 2012