0241-626200

Academia Navală "Mircea cel Bătrân"

Mobilitate de studiu si instructie in Spania

          Doi studenti ai Facultatii de Marina Militara din cadrul Academiei Navale "Mircea cel Batran" vor participa, pe durata semestrului de toamna al anului universitar 2012-2013, la procesul de pregatire si formare a viitorilor ofiteri de marina, desfasurat la Escuela Naval Militar din Marin - Pontevedra, Spania.
          Studentii participa la o mobilitate de studiu si instructie, desfasurata in baza Initiativei europene de schimburi de tineri ofiteri, inspirata dupa "Erasmus".
          Cadetii romani parcurg o serie de discipline teoretice si practice, stabilite de Academia Navala "Mircea cel Batran" si Escuela Naval Militar cu ocazia semnarii acordului inter-institutional in luna iulie a acestui an. Alaturi de studentii romani, la cursuri mai participa si studenti din Franta si Statele Unite ale Americii.
          Initiativa europeana de schimburi de tineri ofiteri, denumita "Erasmus militar", reprezinta o initiativa derulata de catre statele membre ale Uniunii Europene si NATO prin schimburi de studenti si cadre didactice intre fortele armate, avand drept scop dezvoltarea viitorilor ofiteri, precum si compatibilizarea proceselor educationale.
          Participarea studentilor romani la studii in Spania reprezinta o premiera pentru Fortele Navale in ceea ce priveste schimbul educational pe termen lung si se inscrie in strategia de internationalizare si de promovare a imaginii Academiei Navale "Mircea cel Batran".
          Academia Navala "Mircea cel Batran" este o institutie de invatamant tehnic superior, evaluata de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior cu calificativul "Grad de incredere ridicat".

 
 
         
 
 
         
 
 
         
   
   

Ultima actualizare: 24 Septembrie 2012